5* Nile Wonderland cruise met bezoeken (2023)

Leef op het ritme van de Nijl tijdens een cruise van een week vol bezoeken om de uitzonderlijke en mythische plekken van Opper-Egypte te ontdekken.

Herodothe zei: "Egypte is het geschenk van de NIL", ontdek deze mythische rivier aan boord van de MS/Beau Soleil.

Ontspan op uw comfortabele boot, vul uw ogen met de schoonheid van de rivier en haar oevers, adem de zuivere lucht in en ontdek de ongelooflijke beschaving van de farao's via uitzonderlijke locaties.

Jouw rondreis:

1e dag: FRANKRIJK - LUXOR

Vlucht naar Luxor. Ontvangst op de luchthaven, assistentie bij formaliteiten en visa, transfer en installatie aan boord van uw boot Le MSBeau Soleil5* of gelijkwaardig, diner en overnachting aan de kade in Luxor.

2e dag: LUXOR-ESNA-EDFOU

Ontbijt en vertrek naar de indrukwekkende necropolis van Thebe, de stad van de doden. Je bezoekt de Tempel van Habou, ontdekt de Kolossen van Memnon en de Vallei der Koninginnen.

Excursie en optie: De Vallei der Koningen. Vervolg je verkenning van begraafplaatsen door de beroemdste van allemaal! U zult verrassend goed bewaarde graven ontdekken, met name die van Ramses III.(35 euro per persoon ter plaatse te betalen)

Excursie en optie: De tempel van Hatshepsut. Deze graftempel, gebouwd in de klif van de bergen van Thebe, is een van de meest indrukwekkende. Hatshepsout is een van de eerste vrouwen wiens naam in de geschiedenis zal worden herinnerd, ondanks de pogingen van haar schoonzoon Thoetmosis III om de cartouches van de farao uit al haar constructies te wissen om ze toe te eigenen.(30 euro per persoon ter plaatse te betalen)

Keer terug naar de boot en lunch.

Bezoek 's middags de majestueuze tempel van Karnak, symbool van de glorie van de farao's van Thebe.

Karnak is een van de grootste tempels of beter gezegd tempelcomplexen. Het is al meer dan 2000 jaar bewoond, gebouwd, gesloopt en herbouwd. Het meest indrukwekkende gebouw is de zuilenhal of zuilenhal: 134 gigantische zuilen die allemaal versierd zijn met bas-reliëfs vormen het geheel.

Keer terug naar de boot en vaar via de Esna-sluis naar Edfu. Diner en overnachting aan de kade in Edfu.

3 per dag: EDFOU - KOM OMBO - ASSOUAN

Ontbijt aan boord. Na het ontbijt vertrek per paardenkoets om de tempel van Horus te bezoeken.

Het is de best bewaarde tempel in Egypte met zijn complete muren, kamers en crypten. Bewonder deze fijn gebeeldhouwde zuilen en de pylonen die het verhaal vertellen van een van de beroemdste veldslagen van het oude Egypte waarover je gids je ongetwijfeld zal vertellen.

Keer terug naar de boot en vaar richting Kom Ombo. Lunch. Bezoek bij aankomst de tempel van Kom Ombo.

Het is een van de weinige tempels gewijd aan Sobek, de god met de krokodillenkop. Het ligt op een uitzonderlijke locatie met uitzicht op de Nijl vanaf ongeveer vijftien meter. Er zijn veel scènes uit het dagelijks leven. Kijk eens naar het bas-reliëf dat de chirurgische instrumenten voorstelt, je zult verrast zijn om te zien dat ze in 22 eeuwen maar heel weinig zijn geëvolueerd.

Keer terug naar de boot en vaar naar Aswan. Diner en overnachting aan de kade.


Dag 4: ASWAN

Ontbijt en vertrek voor het bezoek aan de parel van de Nijl: de tempel van Isis op het eiland Philae.

Philae is een van de meest recente tempels uit de Egyptische oudheid, het werd gebouwd in de 4eeeuw voor Christus en werd zelfs voltooid door de Romeinen. Zoals veel tempels op de Nijl, werd het in de jaren zeventig verplaatst naar een hoog eiland, na 15 jaar onder water te hebben gestaan ​​na de bouw van de Aswandam.

Terugkeer en lunch aan boord. Vrije middag.

Maak van de gelegenheid gebruik om Aswan, het stadscentrum, de markten en bazaars te ontdekken. Ze staan ​​vooral bekend om de kwaliteit van hun specerijen: hibiscus, komijn, anijs enz... Aarzel niet om uw gids om een ​​prijsklasse te vragen en vergeet niet dat afdingen een deel van de gewoonte is. Je moet jezelf lenen voor het spel om de beste deals te maken.

Terugkeer naar de boot, diner en overnachting aan de kade.

Excursie en optie: Geluid en Licht bij Philae. Het epos van de godin Isis die haar man, de god Osiris, wil redden, zal je worden verteld.(45 euro per persoon ter plaatse te betalen)

Dag 5: ASWAN

Ontbijt aan boord. Vrije tijd in Aswan of ontdekking van de Abu Simbel-tempel (optioneel).

Excursie en optie: De tempel van Abu Simbel (met de bus). Vroeg vertrek naar de tempel van Abu Simbel (3 uur met de bus). Het is ongetwijfeld de mooiste tempel van Egypte qua architectuur en geschiedenis. Meer dan 3200 jaar geleden gebouwd door Ramses II, werd het in de jaren zestig steen voor steen verplaatst en herbouwd om het te redden uit de wateren van het Nassermeer. Vergeet na je bezoek niet even langs het museum te gaan om de film van deze bijzondere bouwplaats te zien. Per bus terug naar de boot voor de lunch.(95 euro per persoon ter plaatse te betalen)

Middagmaal aan boord

In de namiddag vertrek voor een ontspannen tochtje in een felucca (zeilboot zonder motor) om de kleine eilandjes van de Nijl te ontdekken. Keer terug naar de boot en diner en overnachting aan boord.

Excursie en optie: Botanische tuin en Nubisch dorp. Je krijgt de gelegenheid om je felucca-rit voort te zetten om de botanische tuin van Aswan te bezoeken en een traditioneel Nubisch dorp te ontdekken en jezelf onder te dompelen in deze duizendjarige cultuur.(30 euro per persoon ter plaatse te betalen)

6 per dag: ASSOUAN-KOM OMBO-EDFOU

Ontbijt aan boord en vrije ochtend in Aswan om de verschillende wijken te ontdekken of door de soeks te snuffelen op zoek naar souvenirs of specerijen met bedwelmende geuren. Lunch aan boord en zeilen naar Edfu via Kom Ombo. Gezellige avond aan boord na het diner en overnachting op de boot in Edfu


Dag 7: EDFOU-ESNA-LUXOR

Na het ontbijt vaart u via de Esna-sluis naar Luxor. Middagmaal aan boord.

Aankomst in Luxor om de tempel te bezoeken, die 's avonds prachtig verlicht is en vrije tijd om de soeks te ontdekken. Diner en overnachting aan de kade.

Excursie en optie: Geluid en Licht van Karnak. Je ontdekte het weer toen je overdag aankwam, herontdekt het 's nachts. Het is een reis door de tijd die je wordt aangeboden. Naast de show loop je door de gangen en zie je de beelden in een nieuw licht.(40 euro per persoon ter plaatse te betalen)

8e dag: LUXOR-FRANKRIJK

Ontbijt aan boord en transfer per bus naar de luchthaven van Luxor.

Assistentie bij check-in formaliteiten en vlucht naar Frankrijk.

Goed om te weten: Excursies kunnen ter plaatse alleen contant worden betaald aan uw gids, die u zal informeren tijdens de informatiebijeenkomst over de dienstregelingen.

Uw boot: De MS Beau Soleil 5*

De boot heeft 58 hutten verdeeld over de verschillende dekken, waarvan 6 hutten op het benedendek (raam zonder te openen). Alle andere hutten met gedeeltelijk openslaande ramen (We garanderen accommodatie in hutten op het bovendek met gedeeltelijk openslaande ramen).
Voor uw comfort zijn de hutten ruim (ongeveer 18 m²) en uitgerust met badkamer, individuele airconditioning, minibar*, haardroger, satelliet-tv. De maximale cabinecapaciteit is 2 volwassenen + 1 kind.
Het zonneterras heeft een buitenzwembad met ligstoelen, parasols, een bubbelbad en een coole bar.
Op zeildagen wordt er afternoon tea en koekjes geserveerd.
In de loungebar wordt u vermaakt met een folkloristische show en dansavonden.
In het restaurant proeft u de specialiteiten van de chef in de vorm van een buffet voor uw 3 maaltijden per dag.

* Met toeslag

Betaalde diensten:

draadloos internet
Boetiekjes
Telefoon
Massages
Drankjes
De was

De 1e en laatste dag van het verblijf staan ​​in het teken van internationaal vervoer. Aankomst of vertrek kan 's nachts plaatsvinden, afhankelijk van de schema's opgelegd door de luchtvaartmaatschappijen.

In het laagseizoen, afhankelijk van de weersomstandigheden of als er onvoldoende bezoekers zijn in het hotel, kunnen bepaalde activiteiten niet doorgaan of worden geannuleerd vanwege een gebrek aan vereiste deelnemers (teamsporten, miniclub, enz.) en een deel van de faciliteiten (restaurants, bars, zwembad...) kan gesloten zijn.

Vervoer

U reist elke zaterdag met rechtstreekse chartervluchten vanuit Parijs

Voor bepaalde rotaties kan deze vlucht gemaakt worden met een technische tussenstop.

Sommige vluchten kunnen 's nachts plaatsvinden (in dit geval wordt accommodatie bij aankomst verstrekt).

Vooral bij vertrek uit Parijs kan er een wijziging optreden tussen de luchthaven van vertrek en die van terugkomst (bijv. vertrek uit Roissy en terugkeer uit Orly).

Uw definitieve vluchtschema's worden tien dagen voor uw vertrek aan u meegedeeld, na ontvangst van uw reisboeken.

De eerste en laatste dag van de reis staan ​​in het teken van transport. Aangezien de organisator geen controle heeft over de keuze van de dienstregelingen, kan hij niet verantwoordelijk worden gehouden in geval van laat vertrek en/of vervroegde terugkeer op de laatste dag.

Gedeelde transfers heen en terug zijn inbegrepen.

Weten

De diensten die in onze pakketten worden aangeboden, kunnen op elk moment worden opgeschort of gewijzigd als gevolg van gezondheidsbeperkingen die de verschillende regeringen kunnen opleggen in het kader van de strijd tegen mogelijke pandemieën zoals Covid-19 of andere, zonder dat Mondial Tourisme hiervoor verantwoordelijk kan worden gehouden.

Belangrijk: Genoemde prijzen zijn inclusief verblijf in de genoemde hotels, boot of vergelijkbaar, service van een Engelstalige gids, bezoeken en eventueel genoemde maaltijden, exclusief dranken.

Bij aankomst wordt u 30 euro aan onkosten gevraagd, te betalen in euro's en contant. Ze zijn inclusief servicekosten en visa (alleen voor Franse staatsburgers, passagiers van andere nationaliteiten moeten voor hun vertrek verplicht navraag doen bij de Egyptische consulaire autoriteiten). Evenals de verplichte fooien van 45 euro die contant en in euro aan de vertegenwoordiger worden betaald.

Afhankelijk van uw vluchtschema's is het mogelijk dat het restaurant van uw bestemmingshotel bij aankomst gesloten is. We nodigen daarom onze lieve klanten uit om voor een snack te zorgen.

U profiteert tijdens de rondvaart van de uitleg van een Franstalige gids. De lokale traditie is om hem aan het eind van je verblijf een fooi te geven.

De volgorde van bezoeken kan gewijzigd of omgekeerd worden.

Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen bepaalde activiteiten, evenementen of buitenfaciliteiten naar binnen worden verplaatst of geannuleerd.

Volgens de regels van de internationale hotellerie is uw kamer op de dag van aankomst vanaf 14.00 uur beschikbaar en dient u deze op de dag van vertrek voor 12.00 uur te verlaten.

Ga je alleen, dan wordt je prijs voor een eenpersoonskamer automatisch verrekend in je offerte.

De verblijfsduur wordt berekend op basis van het aantal nachten en niet op dagen.

In het laagseizoen, afhankelijk van de weersomstandigheden of als er onvoldoende bezoekers zijn in het hotel, kunnen bepaalde activiteiten niet doorgaan of worden geannuleerd vanwege een gebrek aan vereiste deelnemers (teamsporten, miniclub, enz.) en een deel van de faciliteiten (restaurants, bars, zwembad...) kan gesloten zijn.

Omdat de kwaliteit van het wifi-netwerk in de meeste Egyptische hotels onstabiel is, nodigen we u uit om een ​​simkaart aan te schaffen die een uitstekende 4G-dekking over het hele grondgebied garandeert.

Formaliteiten

Franse onderdanen die individueel of in groep reizen, kunnen Egypte binnenkomen met een paspoort met een minimale geldigheidsdatum van zes maanden na de datum van terugkeer naar Frankrijk.

Franse staatsburgers kunnen Egypte ook binnenkomen met een nationale identiteitskaart. Er moet echter worden opgemerkt dat vanaf 1 januari 2014 nationale identiteitskaarten die tussen 1 januari 2004 en 31 december 2013 aan volwassenen zijn afgegeven, nog 5 jaar geldig zijn na de vervaldatum die op de achterkant staat vermeld. , terwijl er geen materiële wijziging van de plastic kaart geeft dit aan. Om ongemak tijdens uw reis te voorkomen en hoewel de Egyptische autoriteiten formeel op de hoogte zijn gebracht, wordt u daarom ten zeerste aangeraden een geldig paspoort te gebruiken in plaats van een nationale identiteitskaart met een verlopen vervaldatum, zelfs als deze wordt beschouwd als door de Franse autoriteiten om nog steeds geldig te zijn.

Belangrijk: Het visum is verplicht voor toegang tot het land en wordt door ons verkregen voor Franse staatsburgers. Houders van een identiteitskaart worden bij aankomst op een formulier van de lokale autoriteiten geplakt. Reizigers dienen zich verplicht voor hun vertrek te voorzien van twee pasfoto's die bij dit formulier worden gevoegd.
Andere nationaliteiten: informeer bij de consulaire autoriteiten


Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated: 04/06/2023

Views: 5303

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.