Betrokkenheid bij sociale netwerken: wat het is, hoe het wordt gegenereerd en voorbeelden (2023)

Betrokkenheid is een van de grootste verlangens van elke organisatie. Merken streven naar duurzame en solide relaties met hun publiek, wat kan worden bereikt door verschillende activiteiten die een adequate interactie met mensen garanderen. Een van de gebieden waarop deze relaties momenteel het snelst kunnen worden gegenereerd en versterkt, zijn sociale netwerken.

Inhoudsopgave

 1. Wat is betrokkenheid op sociale media
 2. Hoe u uw betrokkenheid op sociale media kunt genereren en verbeteren
 3. Hoe betrokkenheid op sociale media te meten
 4. Betrokkenheid op Facebook meten
 5. Hoe betrokkenheid op Instagram te meten
 6. Betrokkenheid op LinkedIn meten
 7. Hoe betrokkenheid op TikTok te meten
 8. 3 voorbeelden van betrokkenheid bij sociale media van echte merken
Betrokkenheid bij sociale netwerken: wat het is, hoe het wordt gegenereerd en voorbeelden (1)

Het bereiken van een goede betrokkenheid op sociale netwerken is een aspect dat verschillende kansen voor merken opent. In dit artikel kun je observeren wat betrokkenheid is op sociale netwerken, hoe je het kunt genereren, meten en enkele aanbevelingen doen om het te vergroten.

Wat is betrokkenheid op sociale media

Betrokkenheid bij sociale netwerken omvat het creëren van een emotionele band tussen een bedrijf of merk en zijn gemeenschap. Door deze relatie worden volgers aangemoedigd om op verschillende manieren met het merk om te gaan, bijvoorbeeld door te reageren, inhoud te delen of bedrijfsberichten leuk te vinden. Het resultaat van deze emotionele band is een actieve en betrokken community op sociale media, wat kan leiden tot meer klantloyaliteit en de mogelijkheid om nieuwe klanten te genereren.

Die gemeenschap die een bepaald sociaal netwerk gebruikt, genereert interacties met een merk waarmee het affiniteit heeft en waarmee het zich identificeert, onder andere door "vind-ik-leuks" en opmerkingen te geven en inhoud te delen.

Betrokkenheid bij sociale netwerken wordt berekend met de meer of minder interactie van gebruikers met het merk.Er kan worden gezegd dat het een belangrijke indicator is om te weten hoeveel een merk is doorgedrongen in de hoofden en harten van mensen.

Om deze inzet te bereiken en te vergroten, is het noodzakelijk om marketingstrategieën in sociale netwerken uit te voeren en kunt u vertrouwen op eenbeheertool voor sociale media.

Hoe u uw betrokkenheid op sociale media kunt genereren en verbeteren

 1. Leer alles over het platform.
 2. Ken je publiek.
 3. Wees authentiek.
 4. Luister naar mensen.
 5. Toon oprechte interesse.
 6. Creëer relevante en kwalitatieve content.
 7. Post constant.
 8. Communiceer met uw gemeenschap.
 9. Gebruik hashtags en doe mee met trends.
 10. Meet resultaten.
 11. Voeg CTA's toe.
 12. Vind en maak contact met invloedrijke mensen.
 13. Gebruik de netwerken om te informeren, te onderwijzen en te entertainen.
 14. Maak video's.
 15. Maak livevideo's.
 16. Doe aan dynamiek.
 17. Controleer uw inhoud zeer goed.
 18. Post op de beste uren.
 19. Gebruik de nieuwsgierigheidskloof.
 20. Maak advertenties.

1. Leer alles over het platform

Het is belangrijk om grondig te weten in welk sociaal netwerk u aanwezig wilt zijn. Update jezelf, identificeer wat de opties en publicatieformaten zijn, de kenmerken en vereisten. Hoe meer u weet over het platform, hoe beter de resultaten die u krijgt.

2. Ken je publiek

Net zoals het essentieel is om het technische en operationele deel van sociale netwerken te kennen, is het cruciaal om je publiek te kennen.Onthoud dat het eerste is om te weten wie u wilt bereiken en hoe u met hen kunt praten om een ​​strategie te ontwikkelen.Als je leert over hun interesses en consumptiegewoonten in elk sociaal netwerk, kun je emotioneel contact maken met mensen.

Creëer je eigen buyer persona'sbeginnen.

3. Wees authentiek

Je merk moet consistent zijn en op een natuurlijke en authentieke manier communiceren op sociale netwerken, zodat gebruikers zien dat je eerlijk bent in wat je communiceert. Deze houding is een geweldige trigger voor betrokkenheid; Integendeel, als de socialemediagemeenschap je als oppervlakkig of bedrieglijk beschouwt, verlies je de zo gewenste band met hen.

4. Luister naar mensen

De essentie van sociale netwerken is het creëren van een gemeenschap en het bevorderen van interactie of samenleven.Mensen die op deze platforms surfen, willen gehoord worden, dus als je oplet en actief luisteren ontwikkelt, heb je veel elementen om je betrokkenheid te verbeteren.

5. Toon oprechte interesse.

Net als bij het vorige punt, wordt aanbevolen dat u een houding van empathie behoudt en oprechte interesse toont in wat gebruikers willen, denken en nodig hebben van uw merk.

6. Creëer relevante inhoud van hoge kwaliteit

Dit punt is de sleutel van de oorsprong van sociale platforms.Hoe beter de inhoud die u op sociale media plaatst, hoe meer verbinding u heeft met uw gemeenschap.De inhoud die u publiceert, ongeacht het formaat, moet relevant zijn, dat wil zeggen, het moet waarde bieden aan iedereen die ernaar kijkt.

7. Post constant

Hoewel het altijd beter zal zijn om kwaliteit boven kwantiteit te stellen op sociale netwerken, is het belangrijk dat je constant actief bent op deze platforms. Accounts die consistent posten, hebben een grotere digitale aanwezigheid en bereiken een betere betrokkenheid bij hun gemeenschap.

8. Communiceer met uw gemeenschap

De algoritmen van sociale netwerken zijn zo geconfigureerd dat er interactie is en de profielen die de meeste interactie hebben, winnen aan relevantie binnen het platform. Betrokkenheid neemt drastisch af wanneer een account gebruikers negeert.

9. Gebruik hashtags en doe mee met trends

Probeer contexten, seizoenen en trends te identificeren die conversatie op sociale netwerken genereren en doe op een natuurlijke en creatieve manier mee.Zo zien meer mensen je communicatie en identificeren ze zich met je boodschap.Ook is het handig dat je hashtags toevoegt, omdat je content beter zichtbaar wordt bij een specifieke groep die geïnteresseerd is in een bepaald onderwerp.

10. Meet resultaten

Een van de grote voordelen van sociale netwerken is hun analyse; praktisch elke actie of inspanning die u op het platform doet, levert u een statistiek op. Als u uw resultaten meet, weet u wat het juiste pad is en ontdekt u op welke inhoud in uw sector de meeste interactie is.

11. Voeg CTA's toe

Of het nu in uw afbeeldingen of video's of in uw beschrijvingen is, gebruik calls-to-action (CTA) om uw gemeenschap uit te nodigen iets te doen met het materiaal dat u hebt gepubliceerd. Een CTA zou kunnen zijnu volgen, naar uw profiel gaan, naar uw website gaan of deelnemen aan een dynamic, onder andere.

12. Vind en maak contact met invloedrijke mensen

Word lid van en maak contact met groepen en profielen van interesse in uw sector. Onthoud dat er mensen zijninvloedrijkbinnen sociale netwerken door het aantal volgers dat ze optellen, dus om meer mensen te bereiken is het belangrijk dat je deze accounts hebt gelokaliseerd.

13. Gebruik de netwerken om te informeren, te onderwijzen en te entertainen

De communicatie die u openbaar maakt op sociale netwerken moet strategisch zijn en met gedefinieerde doelstellingen. Dit betekent dat je moet vermijden om te posten om het posten. Daarom is het belangrijk dat je deze platformen gebruikt om te informeren (over jezelf, je merk, de sector); om te onderwijzen (aanbevelingen, tips, tutorials en gegevens geven die mensen helpen) en te vermaken (inhoud die mensen gelukkig maakt, waardoor ze communiceren en spelen).

14. Maak video's

Video is nog steeds verreweg het beste formaat om zichtbaarheid te genereren, dus vergeet niet om video's te maken. In werkelijkheid,50% van de gebruikers zoekt naar merkvideo's, boven elk ander type inhoud. Houd er rekening mee dat dekorte video is de meest gebruikte en degene met het beste rendement op investering, het genereren van contacten en betrokkenheid.

15. Maak live video's

Met de meeste sociale netwerken kunt u directe of live uitzendingen maken om met uw gemeenschap te communiceren.Dit is een geweldige optie om vertrouwen te winnen en uw betrokkenheid te vergroten.

16. Voer dynamiek uit

Een alternatief dat nooit faalt in sociale netwerken is de dynamiek om een ​​groep uit te nodigen om deel te nemen; Dit kunnen onder andere enquêtes, loterijen, games, wedstrijden, quizzen zijn.

17. Controleer uw inhoud zeer goed

Dit advies is voor alles nuttig en sociale netwerken vormen hierop geen uitzondering. Bekijk in detail elke visuele of tekstuele inhoud die u gaat publiceren, zodat er geen fouten, verwarringen of inhoud zijn die, in plaats van toe te voegen aan uw merk, tegen u spelen.

18. Post op de beste uren

Identificeer op welke tijden, dagen en uren gebruikers het meest met uw merk omgaan op sociale netwerken, zodat u patronen kunt ontdekken.Publiceer op de beste uren op sociale netwerkenHet zal u helpen het aantal weergaven en interacties met uw inhoud te vergroten.

19. Gebruik de nieuwsgierigheidskloof

De nieuwsgierigheidskloof is een techniek die erin bestaat de aandacht op een onderwerp te vestigen of een voorproefje van de informatie te geven, maar het beste of het resultaat te reserveren om uw gemeenschap uit te nodigen u te volgen, naar uw site te gaan, zich te abonneren of een document te downloaden om de inpluggen.

20. Maak advertenties

U zult merken dat we deze tip aan het einde laten, omdat betaald adverteren op sociale netwerken strategisch moet zijn; Maak het niet de basis waarop een gemeenschap je volgt. Voer eerst alle bovenstaande acties uit zodatop organische wijze betrokkenheid op sociale netwerken koesteren en vervolgens advertenties maken voor bepaalde momenten en specifieke campagnes.

Hoe betrokkenheid op sociale media te meten

Het meten van betrokkenheid op sociale netwerken is belangrijk om het succes van uw marketingstrategie op deze platforms te beoordelen. Gebruik de informatie die door elk sociaal netwerk wordt verstrekt om het niveau ervan te evalueren en te verbeteren.

Over het algemeen wordt het geanalyseerd door:

 • interacties: hoeveel gebruikers interactie hebben met uw berichten, hoehoudt van, commentaren, aandelen, vermeldingen, onder andere.
 • interactie tarief: Je kunt het berekenen door het aantal interacties te delen door het totale aantal volgers en het resultaat te vermenigvuldigen met 100. Dit geeft je een percentage waarmee je de interactie van verschillende posts of accounts kunt vergelijken.
 • Reikwijdte en blootstelling: Bereik verwijst naar het aantal mensen dat een bericht heeft gezien, terwijl blootstelling verwijst naar het aantal keren dat een bericht is weergegeven. Als een post een hoog bereik en exposure heeft, is de kans groot dat deze ook een hoge betrokkenheid heeft.
 • gegenereerd verkeer: U kunt de betrokkenheid meten aan de hand van het verkeer dat op uw website of online winkel wordt gegenereerd via posts op sociale media. Als uw berichten veel bezoekers trekken, is de kans groot dat ze een hoge mate van interactie en betrokkenheid bij uw merk genereren.
 • sentiment analyse: U kunt sentimentanalyse gebruiken op de opmerkingen en vermeldingen die u op sociale media ontvangt. Als de opmerkingen overwegend positief zijn, genereer je waarschijnlijk een hoge mate van betrokkenheid.

Betrokkenheid op Facebook meten

Je kunt de betrokkenheid op Facebook meten door naar verschillende aspecten te kijken, aangezien dit sociale netwerk vanaf het begin verschillende manieren heeft ontwikkeld waarop een gebruiker kan communiceren, of het nu gaat om een ​​klassiekeleuk vindenof met een opmerking. In de loop van de tijd heeft dit sociale netwerk het spectrum van emoties geopend door de toevoeging van emoji's, die verschillende reacties vertegenwoordigen, zoals "Ik vind het geweldig", "het maakt me boos" of "het maakt me verdrietig".

Vind-ik-leuks, opmerkingen en deelacties

Dit zijn de meest elementaire interacties die op Facebook kunnen worden gemeten en zijn een duidelijke manier om het niveau van interactie en betrokkenheid van gebruikers bij uw inhoud te verifiëren.

interactie tarief

Met dit percentage kun je het niveau van gebruikersbetrokkenheid bij je berichten beoordelen in vergelijking met het totale aantal volgers dat je hebt.

organisch bereik

Dit is een zeer belangrijke statistiek, omdat het verwijst naar het totale aantal mensen dat een bericht in het nieuwsoverzicht heeft gezien zonder voor advertenties te betalen.

Reacties per bericht

Berichten met opmerkingen kunnen indicatoren zijn dat de inhoud interessant is en gesprekken op gang brengen. Sommige berichten, zoals peilingen of directe vragen, kunnen meer reacties aanmoedigen.

video-afspeeltijd

De kijktijd van video's is een belangrijke maatstaf voor het evalueren van de betrokkenheid van gebruikers bij video-inhoud. Facebook meet de afspeeltijd van video vanaf 3 seconden.

sentiment analyse

Je kunt het sentiment van reacties en berichten op Facebook peilen met tools voor sentimentanalyse.Hiermee kunt u de reactie van gebruikers op uw inhoud meten.

Hoe betrokkenheid op Instagram te meten

Elke gemeenschap gedraagt ​​zich op een andere manier in de verschillende sociale netwerken; Zo wordt Instagram sinds de oprichting gekarakteriseerd als een meer visueel platform, zodat gebruikers beter reageren met grafisch opvallende content.

Op Instagram kun je betrokkenheid meten door:

Vind-ik-leuks, opmerkingen en deelacties

Afhankelijk van de tijd of moeite die een persoon nodig heeft om te communiceren, kunnen we praten over de grotere of kleinere betrokkenheid van het publiek bij een merk. Het is bijvoorbeeld gemakkelijker voor een persoon om een ​​"vind ik leuk" te geven dan om een ​​opmerking te schrijven, omdat dit betekent dat ze meer tijd nemen en nadenken over wat ze willen zeggen.

interactie tarief

Zoals vermeld in het geval van Facebook, is dit een belangrijke indicator en de formule is van toepassing voor jou om het aantal "vind-ik-leuks", het percentage reacties of het aantal gedeelde berichten te evalueren.

Opgeslagen berichten

Het aantal berichten dat in een bepaalde periode door gebruikers is opgeslagen, is een teken dat uw inhoud werkt; het is zo waardevol dat iemand het bewaart om het bij de hand te hebben.

Reikwijdte en blootstelling

Bereik verwijst naar het totale aantal mensen dat een bericht op je Instagram-feed heeft gezien.en de blootstelling is het totale aantal keren dat inhoud is weergegeven in de feeds van andere profielen. Het zijn belangrijke statistieken voor u om het niveau van betrokkenheid op dit sociale netwerk te bepalen.

verhalen

Verhalen zijn een geweldig hulpmiddel om de betrokkenheid op Instagram te vergroten. U kunt de betrokkenheid bij verhalen meten door middel van interacties zoals antwoorden op vragen, vegen, tikken en delen.

hashtag-analyse

Als u hashtags in uw berichten gebruikt, kunt u het aantal keren dat ze zijn gebruikt en het bereik dat ze hebben gegenereerd, meten. Als de hashtags een hoge betrokkenheid hebben, is het waarschijnlijk dat ze een hoge mate van interactie met uw merk genereren.

profiel analyse

U kunt ook de analyse van uw profiel uitvoeren. Dit is inclusief deaantal volgers, groeipercentage van volgers en verloop van volgers. Als uw profiel een groot aantal volgers heeft en een gestage groei, genereert u zeker een goede betrokkenheid.

Betrokkenheid op LinkedIn meten

Betrokkenheid op LinkedIn kan worden gemeten met behulp van verschillende statistieken en strategieën die het niveau van gebruikersinteractie en betrokkenheid bij de inhoud van een account beoordelen.

Publicatiebereik

LinkedIn geeft data over het bereik van posts, waaronder het aantal views,houdt van, opmerkingen en deelacties. Het is belangrijk om deze statistieken te analyseren om te bepalen welk type inhoud de meeste interactie en participatie genereert.

interactie tarief

Deze statistiek helpt bij het evalueren van de effectiviteit van een bericht en het vergelijken van de prestaties van verschillende stukken inhoud.

Aantal volgers

Het aantal volgers op een LinkedIn-account is een indicator van de populariteit en het bereik.Naarmate een account meer volgers krijgt, zal de mate van betrokkenheid waarschijnlijk ook toenemen.

meest actieve volgers

Het is belangrijk om de meest actieve en betrokken volgers op een LinkedIn-account te identificeren. Dit kan helpen om een ​​hechtere band met hen op te bouwen, deelname aan te moedigen en de mate van betrokkenheid te vergroten.

inhoud die wordt gedeeld

De inhoud die op LinkedIn wordt gedeeld, is een van de belangrijkste factoren bij het vergroten van de mate van betrokkenheid.Het is belangrijk om het type content te analyseren dat meer interactie en participatie genereert, en pas de contentstrategie hierop aan.

Hoe betrokkenheid op TikTok te meten

In TikTok is het sneller om de betrokkenheid bij een community te vergroten, omdat het algoritme van dit sociale netwerk een grote zichtbaarheid, bereik en bekendheid van de inhoud mogelijk maakt. Dit helpt om met meer mensen in contact te komen.

TikTok biedt een aantal statistieken om de betrokkenheid van een account te meten, waaronder het aantal volgers, likes, reacties, shares en videoweergaven. Het is belangrijk om deze statistieken te analyseren om te bepalen welk type inhoud de meeste interactie en participatie genereert.

like, reageer en deel

Het zijn de eenvoudigste en meest directe indicatoren waarmee je de betrokkenheid van gebruikers op TikTok kunt meten.

interactie tarief

Onthoud dat je het interactiepercentage kunt berekenen door het totale aantal interacties op een bericht te delen door het totale aantal volgers dat je hebt en het resultaat te vermenigvuldigen met 100.

Reikwijdte en blootstelling

Net als in andere sociale netwerken,bereik en blootstelling zijn essentiële factoren bij het meten van hoe mensen omgaan met gepubliceerde inhoud.

tijd weergeven

Het is de tijd die een gebruiker heeft besteed aan het bekijken van een volledige video op TikTok. Deze statistiek is belangrijk omdat deze aangeeft hoeveel tijd gebruikers besteden aan het bekijken van uw inhoud.

Video-opmerkingen

Berichten met commentaar kunnen indicatoren zijn dat de inhoud interessant genoeg is om een ​​standpunt in te nemen en een mening te geven.

hashtag-analyse

Net als bij Instagram kun je de betrokkenheid meten aan de hand van het aantal keren dat je hashtags zijn gebruikt en het bereik dat ze hebben gegenereerd.

3 voorbeelden van betrokkenheid bij sociale media van echte merken

1. Oreo

Het koekjesmerk Oreo heeft een zeer effectieve marketingstrategie ontwikkeld op Instagram en TikTok, waar het afbeeldingen van zijn producten in verschillende contexten en creatieve situaties deelt.

Dit heeft gezorgd voor een hoge mate van betrokkenheid bij hun gemeenschap, met duizenden reacties en deelacties.

Betrokkenheid bij sociale netwerken: wat het is, hoe het wordt gegenereerd en voorbeelden (2)

Foto vanOreo

2.Nike

Nike heeft Twitter gebruikt om zijn publiek te betrekken met campagnes zoals Twitter die gebruikers aanmoedigen om hun fitness- en levensstijldoelen te delen. Gebruikers delen hun foto's en voortgang met behulp van de hashtag #justdoit, wat zorgt voor meer betrokkenheid en meer zichtbaarheid van het merk.

Hij gebruikt ook YouTube om elk van zijn strategieën te versterken.

Video vanNike

3. Kleine Boeddha

Tiny Buddha is een dienst die een online community biedt voor mensen die geïnteresseerd zijn in meditatie en emotioneel welzijn. Zijn Facebook-pagina heeft meer dan 4 miljoen volgers en een hoge mate van betrokkenheid.

Tiny Buddha is erin geslaagd een sterke community op Facebook op te bouwen door zijn zeer relevante en emotioneel resonerende inhoud. Hij plaatst regelmatig artikelen, motiverende citaten en persoonlijke reflecties die resoneren met zijn publiek. Bovendien moedigt het gebruikersparticipatie aan door hen uit te nodigen om hun eigen verhalen en reflecties te delen in de reacties op de berichten.

Tegelijkertijd leidt het hen naar de website om reflecties en meer volledige teksten te vinden.

Betrokkenheid bij sociale netwerken: wat het is, hoe het wordt gegenereerd en voorbeelden (3)

Foto vanTB

Nu weet je hoe je de betrokkenheid op sociale netwerken kunt verhogen. Met deze aanbevelingen zul je zien hoe je community sterker wordt en meer interactie krijgt met je merk.

Betrokkenheid bij sociale netwerken: wat het is, hoe het wordt gegenereerd en voorbeelden (4)

Betrokkenheid bij sociale netwerken: wat het is, hoe het wordt gegenereerd en voorbeelden (5)

Oorspronkelijk gepost op 10 mei 2023, bijgewerkt op 11 mei 2023

Onderwerpen:

Sociale media marketing

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated: 05/24/2023

Views: 5305

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.