Circuit De essentie van Kenia in 4 x 4 - Vertrek vanuit Parijs (2023)

Reisverslag

 1. Dag 1

  Parijs - Nairobi

  Vertrek 2022
  Vlucht naar Nairobi. Aankomst in de avond. Gratis diner. Nacht in het Eka Hotel 3*.

  Vertrek 2023
  Vlucht van Parijs of provincie naar Nairobi. Diner en overnachting aan boord.

  Circuit De essentie van Kenia in 4 x 4 - Vertrek vanuit Parijs (1)
 2. Dag 2

  Nairobi - Masai Mara-reservaat •

  280 km/env. 5 uur

  Ontvangst en assistentie op de luchthaven door uw gids. Vertrek naar het Masai Mara-reservaat (1.530 km²), de thuisbasis van een hoge concentratie wilde dieren. Picknicklunch onderweg. In de namiddag eerste fotosafari op zoek naar de "Big Five": olifanten, neushoorns, leeuwen, luipaarden en buffels. Zo aangeduid aan het begin van de vorige eeuw, werden deze zoogdieren gevreesd en gerespecteerd door jagers. Diner en accommodatie voor 2 nachten in Mara Sopa Lodge 3*.

  Circuit De essentie van Kenia in 4 x 4 - Vertrek vanuit Parijs (2)
 3. Dag 3

  Masai Mara-reservaat

  Na een snack, ochtendsafari in de Masai Mara, een ideaal moment om de dieren te observeren als de temperatuur koel is: ze bewegen en zijn beter zichtbaar. Keer terug naar de lodge voor het ontbijt. Optioneel en ter plaatse te betalen ballonsafari met ontbijt in de bush (vanaf € 425 p.p.) Bezoek aan een traditioneel Masai-dorp en lunch in de lodge. Vrije middag, daarna fotosafari tot zonsondergang. Diner en overnachting in de lodge.

  Circuit De essentie van Kenia in 4 x 4 - Vertrek vanuit Parijs (3)
 4. Jour 4

  Masai Mara-reservaat - Lake Naivasha •

  255 km/env. 5 uur

  Weg naar Naivasha met fotosafari onderweg. Lunch. Lake Naivasha, met een oppervlakte van 170 km2, ligt op een hoogte van 1.884 m. Het is een van de hoogste meren in de Afrikaanse kloof. Naivasha geeft een idee van hoe een typische nederzetting eruitzag tijdens de koloniale periode, met zijn winkels geflankeerd door arcades gebouwd aan het begin van de eeuw door de eerste ontdekkingsreizigers. Boottocht op het meer om de nijlpaarden en talloze vogels te observeren. Diner en overnachting in Lake Naivasha Sopa 3* lodge

  Circuit De essentie van Kenia in 4 x 4 - Vertrek vanuit Parijs (4)
 5. Jour 5

  Lake Naivasha - Amboseli-park •

  345 km/env. 7 uur

  Vertrek naar Amboseli National Park. De Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika (5.895 m), ongeveer een miljoen jaar oud, verscheen na een reeks uitbarstingen langs de Rift Valley. Drie toppen rezen toen op in de vlakte: de Shira, de Kibo en de Mawenzi (zwarte berg voor de Chaggas). Picnic lunch. Aankomst aan het einde van de dag in Amboseli, fotosafari onderweg. Diner en overnachting in Amboseli Sopa 3* of vergelijkbaar.

  Circuit De essentie van Kenia in 4 x 4 - Vertrek vanuit Parijs (5)
  (Video) LOVE IS IN THE SKIES | Proposal aboard flight from Paris
 6. Jour 6

  Amboseli-park - Tsavo-park •

  200 km/env. 3 uur

  Ochtendfotosafari bij zonsopgang met de majestueuze Kilimanjaro als achtergrond. Na het ontbijt vertrek je naar de regio Tsavo en lunch je in het Taita Hills Safari Resort. Installatie bij safarilodge Salt Lick 3*. Fotosafari in de late namiddag in Tsavo Park. Het is een van de grootste nationale parken van Kenia. Dit park biedt contrasterende landschappen: woestijnveen, savanne, moerassige gebieden en dichte acaciabossen. De Athi-rivier trekt een overvloed aan wilde dieren aan die zich in kuddes verplaatsen. Buffels, olifanten, zebra's, giraffen en elanden verzamelen zich tijdens het droge seizoen rond waterlichamen. Er zijn meer dan 500 vogelsoorten, waaronder struisvogels, buizerds en reigers. Diner en overnachting in de lodge.

  Circuit De essentie van Kenia in 4 x 4 - Vertrek vanuit Parijs (6)
 7. Jour 7

  Tsavo Park - Mombassa •

  250 km/env. 4 uur

  Weg naar Mombasa, ideale plek om te ontspannen na een safari. De witte zandstranden grenzend aan de Indische Oceaan strekken zich uit zover het oog reikt. Installatie voor 2 nachten in het Baobab Beach Resort 4 * all inclusive. Lunch. Middag vrij om te genieten van de activiteiten aangeboden door het hotel (met uitzondering van watersporten). Diner en overnachting in het hotel.

  Circuit De essentie van Kenia in 4 x 4 - Vertrek vanuit Parijs (7)
 8. Jour 8

  Mombassa

  Vrije dag in all-inclusive formule aan de rand van de Indische Oceaan. Veel excursies en optionele activiteiten worden u aangeboden door onze vertegenwoordiger. Diner en overnachting in het hotel.

  Circuit De essentie van Kenia in 4 x 4 - Vertrek vanuit Parijs (8)
 9. Jour 9

  Mombassa - Parijs

  De kamers moeten om 10.00 uur vrij zijn, maar u kunt genieten van de bars, restaurants en activiteiten van het hotel tot uw vertrek aan het eind van de dag. Transfer naar de luchthaven van Mombasa. Assistentie op de luchthaven door onze vertegenwoordiger, daarna vlucht naar Parijs. Nacht aan boord.

  Circuit De essentie van Kenia in 4 x 4 - Vertrek vanuit Parijs (9)
 10. Jour 10

  Parijs

  Aangekomen in Parijs.

  Circuit De essentie van Kenia in 4 x 4 - Vertrek vanuit Parijs (10)

Om uw reis te verlengen

 1. + dagen

  In Mombassa

  Verlenging naar Mombasa • 4 nachten

  Baobab Beach Resort & Spa 4*.
  Baobab Beach Resort & Spa 4*. Verleng je verblijf in Mombassa. In het hart van een gebied van 32 hectare weelderige vegetatie, ligt het Baobab Beach Resort & Spa aan een zeer mooi wit zandstrand en biedt het een ideale omgeving voor een zonnig verblijf. Voor je uit nodigen de turquoise wateren van de Indische Oceaan je uit om te zwemmen en de riffauna te observeren tijdens het snorkelen.

  Circuit De essentie van Kenia in 4 x 4 - Vertrek vanuit Parijs (11)

  Om dit circuit met verlenging te boeken, neemt u contact op met een van onze adviseurs op 0825 000 825 (0,50 €/min + kost van een lokaal gesprek).

  (Video) [2023 E4C CHALLENGE] Change4Better: Transforming Households for aSustainable Future

Bruikbare informatie

Weten

Zie de technische fiche van het circuit van jan. 2023 tot jan. 2024

• Deelnemers : maximaal 18
• Kind: vanaf 8 jaar
• Accommodatie: hotels, 3* en 4* lodges (lokale normen)
• Transport: 4×4 met schuifdak (max. 6 personen per voertuig)
• Begeleider: lokale Franstalige chauffeur-gids

Noteren:
Afhankelijk van waar de dieren zich bevinden, is het mogelijk dat de twee ochtend gamedrives (dag 3) worden gecombineerd tot één.
Het gebruik van plastic tassen is verboden (op straffe van een boete) in het bijzonder:
- Belastingvrije tassen, klassieke boodschappentassen, vuilniszakken (soms gebruikt om kleding te beschermen tegen de regen), stomerijtassen (meestal om kleding te beschermen).
- Reizigers die Kenia binnenkomen via luchthavens, havens of landgrenzen, moeten de bagage die op de verboden lijst staat achterlaten op het punt van binnenkomst.
- Geaccepteerde tassen zijn: papieren tassen, duurzame tassen voor het leven, tassen gemaakt van kleding, canvas, gevlochten gras of sisal.

Bestemming

Kenia

De bestemming

Kenia kan het hele jaar door ontdekt worden door ongerepte gebieden die wemelen van een rijke en gevarieerde fauna. Koninkrijk van safari's, land van leeuwen, avontuurlijke zielen hebben hier hun deel van de spanning, met als bekroning van het avontuur de mogelijkheid van een prachtige vakantie aan zee.

Jetlag

Winter: + 2 uur - Zomer + 1 uur (vergeleken met Frankrijk)

Klimaat

Kenia heeft een equatoriaal klimaat, maar de hoogte van het reliëf, de woestijnen in het noorden en de maritieme invloed van de kust aan de Indische Oceaan bepalen het klimaat. Er bestaan ​​verschillende klimaten naast elkaar.
Heet en vochtig aan de kust, verzengend en woestijnachtig in het noorden, zeer aangenaam op de centrale, noordelijke en westelijke plateaus. Pas op, binnen is de gemiddelde hoogte 1.300 meter, 's ochtends en 's avonds kan het koel zijn. Het kan zelfs 's nachts koud worden. Daarentegen nooit minder dan 20° 's nachts aan de kust.
Het grootste deel van Oost-Afrika kent afwisselend droge seizoenen (december tot maart) en regenseizoenen (april tot juni en november). Het regenseizoen, als het niet echt hevig of ononderbroken is, kan een bepaald aantal tracks onbegaanbaar maken.
Fotografen en andere liefhebbers van licht zullen op dit moment hun sterkste emoties ervaren: loden luchten die aan het einde van de middag worden verlicht door stormachtig licht, ongeëvenaarde helderheid na de stortbui...

(Video) Social Innovation Mission 2023 in Kenya [English subtitles]

Taal

Engels en Swahili (officieel) en veel dialecten.
Swahili is een zeer warme en vriendelijke taal en je zult heel blij zijn om een ​​paar woorden met de lokale bevolking uit te wisselen.

gastronomie

• In lodges en hotels
De Keniaanse keuken is zeer gevarieerd en komt overeen met een merkwaardige mengeling van de Indiase, Arabische en Engelse keuken. In lodges en hotels is de keuken goed en wordt de "buffet" -formule veel toegepast. U vindt er een internationale keuken, vooral op wild gebaseerd, maar ook uitstekend tropisch fruit, ananas, papaja's, mango's, passievrucht, bananen... om nog maar te zwijgen van het traditionele Engelse "ontbijt": fruit, ontbijtgranen, eieren, toast en marmelade . Aan de kust vind je een specifiek Afrikaanse keuken die naam waardig. Swahili-gerechten weerspiegelen het verleden, beïnvloed door de Arabieren en alle zeevaarders van de Indische Oceaan: kokosnoten en specerijen vinden er een uitstekend gebruik. Vis en schaaldieren zijn ook heerlijk en vrij goedkoop. In steden wordt kraanwater over het algemeen als veilig beschouwd om te drinken. Het is echter het beste om alleen gezuiverd water of capsuledranken te drinken.
• In bivak
We streven ernaar om u een gevarieerde en evenwichtige voeding aan te bieden. U zult genieten van maaltijden bereid met verse lokale producten en verrijkt met producten en conserven geïmporteerd uit Frankrijk. Typisch safarimenu: Ontbijt: koffie, thee, chocola, brood, jam. Lunch: gevarieerde salades, confituur, charcuterie, kaas, fruit, thee, koffie. Diner: soep (voor rehydratatie), warme schotel, kaas, fruit, dessert. Alle bereiding van de maaltijden wordt gedaan door de kok, maar we vragen iedereen om mee te werken voor het kleine rentmeesterschap. Het is het beste om alleen gezuiverd water of frisdrank te drinken. Op sommige campings vind je flessen mineraalwater of frisdrank.

Nationale parken

Nationale parken
De volgende wetten zijn ontwikkeld met als enig doel nationale parken en toeristen te beschermen. Wij vragen u deze in acht te nemen. Voor uw veiligheid en die van de dieren is de chauffeur-gids niet bevoegd om met zijn voertuig buiten de in de parken uitgezette paden te rijden. In de parken en reservaten mag je alleen overdag reizen, van 07.00 uur tot 18.30 uur en is de snelheid beperkt tot 25 km/u. Om voor de hand liggende veiligheidsredenen is het verboden om in de parken en reservaten uit het voertuig te stappen. De wandelingen vinden daarom buiten de parken plaats, in gebieden waar geen roofdieren zijn. Ze leveren geen problemen op en zijn voor iedereen toegankelijk.
Het milieu beschermen
In alle parken zijn waterbronnen bewaard gebleven. Maak geen rommel in de parken. Het doden, voederen of verstoren van een dier of vegetatie in het park is een overtreding die strafbaar is volgens de geldende regelgeving.
De migratie
Elk jaar, aan het einde van het regenseizoen (in mei), weerklinken de grote vlaktes van de Serengeti met het gegrom van honderdduizenden wildebeesten in de greep van ongewone opwinding. Ze beginnen naar het noorden te trekken op zoek naar nieuwe weiden. Maar wat in feite moet worden onthouden van de migratie, is de doorgang van de rivier die duurt van half juli tot augustus. De algemene migratie duurt tot september, oktober of zelfs november, afhankelijk van de klimatologische omstandigheden (de dieren blijven zolang er gras is). De beste periode voor dieren is dus eind augustus, begin september, maar het is ook de koelste periode. Februari is ondertussen een zeer gunstige maand omdat het de periode van geboorten is.

Winkelen

Ambachtelijke producties variëren van de ene etnische groep tot de andere. Afhankelijk van de etnische groepen worden de objecten gemaakt van metaal, leer, gedroogde, gevlochten of geweven vezels en natuurlijk hout.
De ambachtslieden gebruiken ook de zachte beige-roze steen (uit de regio van het Victoriameer), speksteen genaamd, voor de vervaardiging van kleine voorwerpen (asbakken, kleine dieren...). Je vindt er ook halfedelstenen zoals groen malachiet, tanzaniet, hematiet (zeer zware zwarte steen), tijgeroog, roze kwarts... De productie van mandenmakerij is erg belangrijk (tassen, manden, wiegjes). Er is nog steeds een rijke traditie van kalebasdecoratie, specerijen, filigraan gouden en zilveren sieraden, Indiase sari's, bedrukte stoffen...
Winkels zijn open van 8.30 tot 17.30 uur en op zondagochtend.

Bruikbare informatie

Formaliteiten

Voor Franse onderdanen:
-Paspoort geldig tot 6 maanden na terugkeerdatum.
-Visa.
- Minderjarigen die alleen reizen of met een persoon die niet het ouderlijk gezag heeft, moeten toestemming hebben om het grondgebied te verlaten.
-In het geval van doorvoer kunnen sommige landen aanvullende formaliteiten vereisen.

Gezondheid

- Vaccinatie tegen gele koorts verplicht op vertoon van de bij aankomst vereiste internationale vaccinatiekaart.

- Gezondheidsmaatregelen in verband met COVID-19 kunnen nodig zijn (vaccinatie, PCR-test, formulier, etc.) Raadpleeg de rubriek Reizen op onze website of de website van het Ministerie van Buitenlandse ZakenICI.

-Voor meer informatie over administratieve en gezondheidsformaliteiten nodigen wij u uit om de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegenICIdoor te klikken op de tabbladen "Betreden/verblijf", "Gezondheid", "nuttige informatie".

bedenkt

De munteenheid in Kenia is de Keniaanse Shilling (KES), maar Amerikaanse dollars en euro's worden geaccepteerd. Creditcards worden geaccepteerd in de lodges.

Elektrische energie

220 volt in het algemeen. Stopcontacten zijn gemaakt van drie enorme stekkers die een gelijkbenige driehoek vormen. In Frankrijk kun je een adapter kopen.

Voor vertrek

Bagage en uitrusting

We raden u aan het gewicht van uw persoonlijke bagage zo veel mogelijk te beperken en een zachte tas te nemen in plaats van een stijve koffer om uw reizen in het veld te vergemakkelijken.

We raden je aan om praktische, lichte kleding mee te nemen, met een minimum aan omvang, rekening houdend met het alomtegenwoordige stof op safari. We raden u aan mee te nemen:
• lichte broek en losse shirts met lange mouwen of T-shirts
• een winddicht jack en een warme trui voor vroege ochtenden en soms frisse avonden
• een regenjas
• een hoed of een emmerhoed
• sneakers of sandalen
• korte broek of bermuda
• badpak

Vermijd felgekleurde kleding die niet geliefd is bij dieren en in militaire of paramilitaire stijl, aangezien dit door de autoriteiten verboden is.

Maak tot slot je assortiment compleet met de onmisbare zonnebril, een kleine rugzak om de spullen van de dag in mee te nemen, een waterfles, een zaklamp en een verrekijker.

Voor de regio Aberdares, zorg voor een extra tas voor één nacht (neem alleen mee wat je nodig hebt voor de nacht) omdat je je koffers moet achterlaten bij "Aberdares Country Club" voordat je naar "The Ark" gaat en naar 'The Outspan' voordat je gaat naar 'Treetops'.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated: 07/05/2023

Views: 5321

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.