Circuit Zuid-Noorwegen en zijn fjorden per trein en boot - Vertrek vanuit Parijs (2023)

Reisverslag

 1. Dag 1

  Parijs - Oslo

  Vlucht naar Oslo Gardermoen. Welkom en transfer naar het centrum van Oslo. Onze Franstalige vertegenwoordiger komt naar het hotel om u de eerste informatie te geven. Diner op eigen gelegenheid en overnachting in het Collection Folketeateret 4* hotel in het stadscentrum.

  Circuit Zuid-Noorwegen en zijn fjorden per trein en boot - Vertrek vanuit Parijs (1)
 2. Dag 2

  Ontdekking van Oslo

  's Ochtends rondleiding van 3 uur door de Noorse hoofdstad: het stadhuis, het koninklijk paleis, het nieuwe operagebouw, de wijken met hun prachtige houten huizen. Verken Frogner Park, een indrukwekkend park met 212 sculpturen van Gustav Vigeland en een nationaal symbool met het fort Akershus. Lunch, middag en diner gratis.

  Zelfgeleide verkenning: Oslo staat bekend om zijn groene ruimten en musea, waarvan de meeste op het schiereiland Bygdøy, waaronder het Noorse Maritiem Museum en het Fram Museum, dat het spannende verhaal vertelt van poolonderzoek Norwegian aan boord van het Fram-schip, gebouwd in 1892 Wandel door de belangrijkste voetgangersstraat Karl Johans Gate, op 5 minuten lopen van het hotel, een levendige plek met winkels en bars voor een Noorse onderdompeling; deze straat leidt naar het Koninklijk Paleis waar de koning en de koningin wonen. Neem op 15 minuten lopen van het hotel de tijd om het Edvard Munch-museum te bezoeken, de Noorse kunstenaar van het beroemde schilderij "The Scream". Nacht in het hotel.

  Circuit Zuid-Noorwegen en zijn fjorden per trein en boot - Vertrek vanuit Parijs (2)
 3. Dag 3

  Trein naar het fjordengebied

  Stap 's morgens aan boord van de trein met je gids, op weg naar de fjorden. Deze spoorlijn gaat door een prachtig landschap, platteland, bergen en het hoogplateau van Hardangervidda om je af te zetten bij Myrdal. Daarna stapt u aan boord van de beroemde Flåmsbana-trein, om verschillende redenen een belangrijke toeristische attractie. Deze 20 km lange lijn slingert op spectaculaire wijze door de berg met een hoogteverschil van 865 m. Het panorama is prachtig tussen wilde natuur, ravijnen, de indrukwekkende Kjosfossen-waterval en de fjord. Daarnaast is deze trein een technisch hoogstandje omdat de lijn wordt verzorgd door een zogenaamd wiel-rail adhesiesysteem, en niet door een tandheugelsysteem.
  Aankomst in Flåm aan de oevers van de Sognefjord. Installatie in het Flåmsbrygga 4* hotel met uitzicht op de fjord. Gratis lunch en diner.

  (Video) 3 DAYS Thru NORWAY by Boat, Bus, & Train! ⛴ 🚎 🚆

  Gratis ontdekking zonder gids: mis 's avonds een bezoek aan de microbrouwerij Ægir (tegen meerprijs) naast het hotel. In een Viking-setting met een gemoedelijke sfeer raden we het 5-gangenmenu met 5 huisgemaakte bieren aan. Het is een zeer populaire en bekende plek. Nacht in het hotel.

  Circuit Zuid-Noorwegen en zijn fjorden per trein en boot - Vertrek vanuit Parijs (3)
 4. Jour 4

  Cruise op de Sognefjord

  Instappen voor een prachtige cruise op de beroemde Sognefjord. Vanaf Flåm gaat u omhoog langs de fjord naar de monding. Tijdens deze overtocht kunt u de verschillende armen bewonderen, waaronder die van de Nærøyfjord, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, evenals de vele dorpen die verspreid langs de kust liggen. De Sognefjord is de langste en diepste fjord van Noorwegen, ook wel bekend als de "King of the Fjords". Het strekt zich 200 km landinwaarts uit en de omliggende bergen kunnen 2.000 m hoog worden. Aangekomen op zee steekt u de archipel van Bergen over om aan het eind van de ochtend aan te komen. Bergen is de hoofdstad van de fjorden en het centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Gratis lunch en diner. Overnachting in het 4* Scandic Torget hotel in het centrum van Bergen, op 200 m van de pittoreske wijk Bryggen aan de kade.

  Circuit Zuid-Noorwegen en zijn fjorden per trein en boot - Vertrek vanuit Parijs (4)
 5. Jour 5

  Bergen

  Wandeltocht met uw gids uit Bergen. De geschiedenis van Bergen is verbonden met die van de Hanze, van Duitse oorsprong in de 14e eeuw, waardoor Bergen een van de belangrijkste handelsposten met andere steden in Noord-Europa werd. De oude wijk "Bryggen", die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, getuigt met zijn zeer goed bewaard gebleven oude veelkleurige houten huizen van dit verleden. Slenter door het stadscentrum waar u de mogelijkheid heeft om te winkelen in de vele winkels in de verkeersvrije straten. Gratis lunch en diner. Overnachting in Bergen.

  Circuit Zuid-Noorwegen en zijn fjorden per trein en boot - Vertrek vanuit Parijs (5)
 6. Jour 6

  Vaar langs de kusten

  Geniet van een laatste ochtend in Bergen voordat u aan boord gaat van een cruise langs de kusten van Zuidwest-Noorwegen. Gratis lunch. Veerbootcruise van 5:30 uur naar Zuid-Noorwegen. Landing in Stavanger. De vele oliewinningen die in het landschap van Stavanger verschijnen, ontsieren de stad niet. Omdat Stavanger, in tegenstelling tot andere oliesteden in Noorwegen, een prachtig, prachtig bewaard gebleven historisch centrum heeft. Transfer, gratis diner en installatie voor 2 nachten in uw Clarion Stavanger 4* hotel.

  Circuit Zuid-Noorwegen en zijn fjorden per trein en boot - Vertrek vanuit Parijs (6)
 7. Jour 7

  Stavanger - Croisière Lysefjord en Preekstoel

  Ontdek Stavanger te voet, slenter door de charmante oude stad met zijn witte houten huizen en bloemperken. Maak een korte omweg naar Øvre Holmegate, een kleurrijk straatje met kleurrijke huizen die uw dag zullen opvrolijken. Omdat Stavanger de oliehoofdstad van Noorwegen is, is er een museum aan gewijd dat u misschien interesseert. Gratis lunch.

  (Video) 7 Things That Trip Up Norway Fjords Cruisers Every Time!

  Gratis ontdekking zonder gids (met supplement): het Norwegian Petroleum Museum geeft een beter inzicht in de geschiedenis van het zwarte goud in Noorwegen. Talrijke interactieve tentoonstellingen geven inzicht in technologische ontwikkelingen en arbeidsomstandigheden op zee.

  's Middags aan boord voor een 3-uur durende cruise op de Lysefjord waar u de beroemde rots van Preikestolen kunt bewonderen. Mooie ervaring van rauwe aard! Keer terug naar Stavanger. Diner en overnachting in het hotel.

  Circuit Zuid-Noorwegen en zijn fjorden per trein en boot - Vertrek vanuit Parijs (7)
 8. Jour 8

  Stavanger - Parijs

  Transfer naar de luchthaven van Stavanger, afhankelijk van uw vluchtschema. Vlucht naar Parijs.

  Circuit Zuid-Noorwegen en zijn fjorden per trein en boot - Vertrek vanuit Parijs (8)

Bruikbare informatie

Weten

Zie de technische fiche van het circuit van 3 juni 2023
Zie de technische fiche van het circuit vanaf juni tot september 2023

• Deelnemers : minimaal 3 - maximaal 18
• Accommodatie: 4* hotels (lokale normen)
• Vervoer: boot, veerboot en trein
• Begeleider: Franstalige gids

Noteren:
** UNESCO-werelderfgoedlocaties.

Belangrijke informatie met betrekking tot het vertrek op 3/06/2023:
Een van de 2 schepen van de Fjordline-maatschappij die voor de overtocht tussen Bergen en Stavanger werd gebruikt, moest enige tijd worden gestart, er is daarom een ​​vertrek 1 dag op 2. Om alle geplande cruises in het programma te garanderen, moeten we verminderen de tijd doorgebracht in Bergen. U verblijft dus 1 nacht in Bergen en 3 nachten in Stavanger, omdat deze overtocht vervroegd is naar de vorige dag.
In de technische fiche vindt u de details van uw programma.

Bestemming

Noorwegen

De bestemming

Van Oslo tot Longyearbyen, een reis naar Noorwegen staat garant voor een reis door sublieme en betoverende landschappen. Profiteer van uw vakantie om de Lofoten-archipel, het Sognefjord-meer, de Voss- en Stryn-fjorden, de Saltfjellet-bergen te ontdekken... Zacht licht en magische kleuren zullen de weidse vlaktes van dit land verfraaien tijdens uw onvergetelijke reis...

(Video) Scandinavia / Northern Europe Trip 2023 - Part 3 - Bergen and the Norwegian Fjords

Jetlag

Geen tijdsverschil met Frankrijk.

Klimaat

Dankzij de Golfstroom is het klimaat milder dan je zou denken. De periode van begin juni tot half augustus is qua temperatuur het beste. De maand mei is fantastisch in de regio van de fjorden, met alle boomgaarden in bloei.

Taal

Er zijn twee officiële Noorse talen in het land: de meest voorkomende is Bokmål, terwijl Nynorsk meer in het westen van het land wordt gesproken. In het verre noorden hebben de Sami hun eigen taal. De meerderheid van de Noren spreekt uitstekend Engels, ongeacht leeftijd en opleidingsniveau; aan de andere kant begrijpen ze zelden Frans en in veel toeristische plaatsen zijn brochures, menu's en rondleidingen niet beschikbaar in deze taal.

Gebruik en gewoonten

In het dagelijks leven houden Noren zich niet bezig met protocollen: ze noemen elkaar vertrouwde termen, schudden geen handen, onderbreken hun zinnen niet met "alsjeblieft, alsjeblieft, ik kan niet accepteren", en anderen "heel erg bedankt" veel, dat is heel fijn". We kunnen ook zeggen dat ze niet erg "dapper" zijn. Ze zijn meestal eenvoudig, direct en eerlijk. Aan de andere kant zijn er een paar regels die strikt moeten worden nageleefd: wacht in de rij, begin niet te drinken voor de gastheren, bedankt na een maaltijd. Roken is verboden in alle openbare gelegenheden, inclusief restaurants en bars (pas op, sigaretten zijn duur). Respecteer de natuur. Volg in het algemeen het voorbeeld van de zeer gezagsgetrouwe Noren.

Winkelen

Gebreide kleding
Handgebreide Jacquard vesten en truien voor heren, dames en kinderen zijn een van de specialiteiten van het land. Hun kleuren en patronen zijn traditioneel en verschillen per regio. Van uitstekende kwaliteit, ze zijn vrij duur.
rozen schilderij
Deze ontwerpen van traditionele vervlechting van bloemen en bladeren zijn vertegenwoordigd op een aantal alledaagse voorwerpen, meestal gemaakt van hout: dozen, bestek, enz.
zilveren juwelen
Kristal en glaswerk
Er zijn verschillende nationale fabrieken die prachtige originele voorwerpen produceren, doorschijnend of felgekleurd, waarvan de bekendste de prachtige "sneeuwbal" -kandelaars zijn.
kerst decoratie
Poppen en andere snuisterijen in groene en rode kleuren, waar de Noren dol op zijn.
Trollen, Scandinavische sprites
Zalm

Bruikbare informatie

Formaliteiten

Voor Franse onderdanen:
- Geldig paspoort of identiteitskaart.
- Minderjarigen die alleen reizen of met een persoon die niet het ouderlijk gezag heeft, moeten toestemming hebben om het grondgebied te verlaten.
-In het geval van doorvoer kunnen sommige landen aanvullende formaliteiten vereisen.

Gezondheid

- Gezondheidsmaatregelen in verband met COVID-19 kunnen nodig zijn (vaccinatie, PCR-test, formulier, etc.) Raadpleeg de rubriek Reizen op onze website of de website van het Ministerie van Buitenlandse ZakenICI.

-Voor meer informatie over administratieve en gezondheidsformaliteiten nodigen wij u uit om de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegenICIdoor te klikken op de tabbladen "Betreden/verblijf", "Gezondheid", "nuttige informatie".

bedenken

De officiële munteenheid is de Noorse kroon (NOK).

Elektrische energie

220 V, dezelfde stopcontacten als in Frankrijk.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated: 23/05/2023

Views: 5319

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.