Cruise The Legends of the Nile - Vertrek vanuit Parijs (2023)

Reisverslag

 1. Dag 1

  Parijs - Luxor

  Vlucht naar Luxor. Ontvangst en transfer aan boord van de Crown Jubilee 5*-boot. Diner en overnachting op de boot.

  Cruise The Legends of the Nile - Vertrek vanuit Parijs (1)
 2. Dag 2

  Luxor - Esna - Edfou

  Ontbijt. Bezoek 's ochtends de tempel van Karnak. De site beslaat meer dan 2 km2 en was ooit de rijkste tempel in Egypte en de belangrijkste plaats van aanbidding. Opgedragen aan de god Amon, zijn vrouw de godin Mut en hun zoon Khonsu, bestaat het uit drie hoofdtempels, kleine gesloten tempels en verschillende buitenste tempels. De drie belangrijkste tempels zijn omgeven door enorme bakstenen muren. De ingang komt uit op de Avenue des Rams die voorafgaat aan de eerste, vervolgens de tweede pyloon en ten slotte de hypostyle hal met 134 kolommen. Aan het einde van het bezoek bereikt u het heilige meer dat zich buiten de grote hal bevindt, waar een groot standbeeld van een scarabee uit koning Amenhotep III staat, een symbool van de eeuwigheid. Middag gewijd aan navigatie richting Esna, passage van de sluis en voortzetting in de richting van Edfu. Diner en overnachting aan boord.

  Cruise The Legends of the Nile - Vertrek vanuit Parijs (2)
 3. Dag 3

  Edfou - Assouan

  Ontbijt. Vertrek per paardenkoets om de tempel van Edfu te bezoeken. Het lag lange tijd begraven onder het zand en werd opgegraven door de Franse archeologe Mariette. De staat van instandhouding is zeldzaam en het is de tweede in grootte met 137 m lang, 79 m breed. Het is gebouwd in zandsteen en valt op door zijn harmonieuze plan met perfecte verhoudingen en zijn uitzonderlijke behoud. De bouw van de Tempel van Horus in Edfu, begonnen onder Ptolemaeus in 237 v.Chr., duurde bijna twee eeuwen. Het is de belangrijkste tempel uit de Ptolemeïsche periode. Lunch aan boord, zeilen naar Aswan. Diner en overnachting aan boord.

  Cruise The Legends of the Nile - Vertrek vanuit Parijs (3)
 4. Jour 4

  Assouan

  Ontbijt aan boord. Bezoek de tempel van Philae gewijd aan de godin Isis. De tempel werd tijdens de bouw van de Assaouan-dam uit het water gered. Het werd ontmanteld en vervoerd naar een nabijgelegen eilandje. Het werk werd uitgevoerd in 1974, gedurende twee jaar, met medewerking van UNESCO, het Egyptische Ministerie van Cultuur en de archeologische diensten van Caïro. Het blijft de best bewaarde tempel in Egypte. Middagmaal aan boord. 'S Middags ontdekt u een van de meest fascinerende delen van de Nijl terwijl u rond Elephantine Island vaart aan boord van een felucca, een traditionele Egyptische boot. Diner en overnachting aan boord.

  Cruise The Legends of the Nile - Vertrek vanuit Parijs (4)
 5. Jour 5

  Assouan - Abou Simbel

  een optie) - Kom Ombo

  Ontbijt. Vrije dag. Profiteer van deze dag om de prachtige Aswan te bezoeken, de prachtige "Nubische" met zijn souks die tot de mooiste van Egypte behoren. Middagmaal aan boord. Optioneel en met een toeslag van € 115 (onder voorbehoud van wijzigingen): vertrek in de ochtend met de bus voor een bezoek aan de tempel van Abu Simbel, de beroemde tempel van Ramses II en Nefertari. Bedreigd tijdens de bouw van de Aswan High Dam, werd het gered uit het water en blok voor blok herbouwd door UNESCO. De grote tempel, uitgegraven in de berg, is een eerbetoon aan Ramses II, vier kolossale beelden die zijn beeltenis dragen, omlijsten de ingang. Binnen zie je andere standbeelden van de farao, vertegenwoordigd in de gedaante van de god Osiris, fresco's die de militaire daden illustreren en de religieuze rituelen uitgevoerd door Ramses II. Keer terug naar Aswan voor de lunch op de boot. Vrije middag in Aswan. Diner en overnachting aan boord. Overnachting naar Kom Ombo.

  Cruise The Legends of the Nile - Vertrek vanuit Parijs (5)
 6. Jour 6

  Kom Ombo - Luxor

  Ontbijt. Bezoek de Kom Ombo-tempel met uitzicht op de Nijl, gewijd aan twee goden: Sobek, de krokodillengod, en Haroeris, de god met de havikskop. De ruïnes van de tempel van Kom Ombo zijn een van de meest pittoreske plekken in het oude Egypte. Dit heiligdom, direct aan de oevers van de Nijl gebouwd, geniet een uitzonderlijke ligging en biedt een zeer mooi uitzicht op de palmentuin eromheen. Navigatie naar Luxor. Lunch en diner aan boord.

  Cruise The Legends of the Nile - Vertrek vanuit Parijs (6)
 7. Jour 7

  Luxor

  Ontbijt. Bezoek aan de westelijke oever en ontdekking van de Vallei der Koningen: de koninklijke necropolis herbergt ongeveer zestig graven van vorsten, uitgegraven in de rotsen, soms gebeeldhouwd, fijn getekend en geschilderd. Van buitenaf gezien onthullen ze alleen gapende gaten. Maar eenmaal in deze graven wordt een bezoek onthuld dat even betoverend als geheim is. Bezoek de tempel van Hatshepsut. Fotostop voor de Kolossen van Memnon. Deze imposante bewakers van de graftempel van Amenhotep III (in de oudheid verwoest om als carrière voor andere farao's te dienen) zijn voorstellingen van de farao die de "nemes" -hoofdtooi draagt ​​en op zijn troon zit. Ze zouden een aardbeving in 27 voor Christus hebben overleefd. Middagmaal aan boord. 'S Avonds mogelijkheid om de "geluid en licht" show van Karnak bij te wonen (optioneel en met een toeslag van € 36, onder voorbehoud van wijzigingen). Diner en overnachting aan boord.

  Cruise The Legends of the Nile - Vertrek vanuit Parijs (7)
 8. Jour 8

  Luxor - Parijs

  Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Parijs.

  Cruise The Legends of the Nile - Vertrek vanuit Parijs (8)

Om uw reis te verlengen

 1. + dagen

  Pre-tour door een verblijf in de stad Caïro

  De reis begint met een verblijf in de stad Caïro

  Dag 1: Parijs - Caïro
  Aankomst in Caïro. Ontvangst en assistentie op de luchthaven door een Franstalige vertegenwoordiger. Transfer naar het hotel. Een gigantische hoofdstad, zowel fascinerend als bedwelmend, de stad Caïro staat vol met districten en monumenten om te ontdekken, zoals de onmisbare piramides van Gizeh, symbool van Egypte, en de sphynx die op het plateau troont. Informatie bijeenkomst. Diner. Installatie voor 3 nachten in het Cairo Pyramids 5* hotel.
  Dag 2: Caïro
  De eerste dag in Caïro zal gewijd zijn aan een bezoek aan de plaats van het Gizeh-plateau en zijn drie piramides, Cheops, Chephren en Mykerinos, waarvan de constructie nog steeds een mysterie blijft. Ontdekking van de monumentale Grote Sfinx, verantwoordelijk voor het bewaken van de necropolis. Egyptische lunch. Vervolg naar de Saladin-citadel met veel architectonische juweeltjes, zoals de beroemde Mohamed Ali-moskee. Bezoek het Nationaal Museum van Egyptische Oudheden met de fantastische schat van Toetanchamon. Mogelijkheid om 's avonds de "geluids- en lichtshow" bij de piramides bij te wonen met een toeslag (€ 40 per persoon, alleen ter informatie). Diner en overnachting in het hotel.
  Dag 3: Caïro
  Bezoek aan Saqqara, grafcomplex waar de eerste trappiramide van Djoser werd gebouwd. Toegang tot een van de mooiste mastaba's van het oude koninkrijk en in de piramide van Téti. Ontdekking van de hypostyle hal versierd met acht → kolommen, dan de muur van cobra's. Het is op deze site dat - van 1926 tot 2001 - de Franse archeoloog Jean-Philippe Lauer werkte. Lunch. Ontdekking van het nieuwe Nationaal Museum van Egyptische Beschaving, waar je in de geschiedenis van een unieke en oudste beschaving duikt, door middel van zo'n 50.000 exposities uit verschillende Egyptische musea. De kamer waarin de 22 mummies van koningen en koninginnen zijn ondergebracht, is zo ontworpen dat de bezoeker de indruk heeft zich in een echte tombe te bevinden. Lunch aan de oevers van de Nijl. Vrije tijd in de Khan El Khalili-bazaar, een doolhof van winkels en kraampjes waar het wemelt van de mensen. Diner en overnachting in het hotel.
  Dag 4: Caïro - Luxor
  Vroeg vertrek na het ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Caïro en vlucht naar Luxor

  Cruise The Legends of the Nile - Vertrek vanuit Parijs (9)

  Ontdek het circuit met verlenging

Bruikbare informatie

Weten

Zie de technische fiche voor de cruise van nov 2022 tot okt 2023

• Deelnemers : minimaal 3 - maximaal 90
• Toegankelijk vanaf 8 jaar
• Accommodatie: boot
• Vervoer: 5* cruiseschip (lokale normen)
• Begeleider: lokale gids spreker Egyptoloog Frans sprekend

Noteren:
Vertrek gegarandeerd vanaf 3 personen.
Circuit begeleid door een lokale gids, Franstalige egyptoloog.
Volpension vanaf diner op dag 1 tot ontbijt op dag 8.
Visa niet inbegrepen: mogelijkheid om het ter plaatse te kopen. Reken rond de 26,50 USD: betaling in euro's of dollars, creditcard niet geaccepteerd.

Het programma omvat alle in het programma genoemde bezoeken: optionele mogelijkheid om de volgende excursies ter plaatse te kopen tegen een extra vergoeding:

Aboe Simbel: met de bus 115 € per persoon, een minimum van 4 personen is nodig om de excursie te bevestigen. Mogelijkheid om de excursie per vliegtuig te maken (285 € per persoon).
Bezoek een Nubisch dorp: 30 € per persoon.
Van Luxor:
heteluchtballon: € 110 per persoon.
Luxor-tempel: 25 € per persoon.
1/2 dag in Dendera: 45 € per persoon.
Geluids- en lichtshow in Karnak: 36 € per persoon.
Alle prijzen zijn indicatief, ter plaatse te bevestigen bij boeking.

De boot:
• M kroonjubileum 5*
• 5* boot
• 76 dubbele cabines (19m2)
• 4 individuele hutten
• Alle hutten zijn uitgerust met TV, telefoon, kluis
• Minikoelkast, airconditioning, toiletten en douches
• Een restaurant
• Een loungebar
• Een zwembad op het zonneterras met een bar
• Service de persen
• Gratis internet (beperkte verbinding afhankelijk van locatie)
• Een souvenirwinkel
• Een schoonheidssalon (2 dagen per week geopend in Luxor en Aswan)
Creditcard wordt geaccepteerd

Noteren: De "bakchich" is een fooi, een beloning in ruil voor een bewezen dienst. Het wordt gebruikt als een teken van dank. In Egypte is het een instelling en bijna verplicht. Geef een bedrag van € 50 per persoon per circuit (voor de cruise van 7 nachten) voor alle diensten (gids, bootpersoneel, bagageafhandelaars, chauffeurs, enz.), en € 20 per persoon als u de pre-tour in Caïro neemt .

Bestemming

Bruikbare informatie

Formaliteiten

Voor Franse onderdanen:
-Paspoort of identiteitskaart 6 maanden geldig na retourdatum.
-Visa.
- Minderjarigen die alleen reizen of met een persoon die niet het ouderlijk gezag heeft, moeten toestemming hebben om het grondgebied te verlaten.
-In het geval van doorvoer kunnen sommige landen aanvullende formaliteiten vereisen.

Gezondheid

- Gezondheidsmaatregelen in verband met COVID-19 kunnen nodig zijn (vaccinatie, PCR-test, formulier, etc.) Raadpleeg de rubriek Reizen op onze website of de website van het Ministerie van Buitenlandse ZakenICI.

-Voor meer informatie over administratieve en gezondheidsformaliteiten nodigen wij u uit om de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegenICIdoor te klikken op de tabbladen "Betreden/verblijf", "Gezondheid", "nuttige informatie".

Avis

Gemiddelde beoordelingsscore

100%tevreden klanten

Reizigersbeoordelingen

Sorteer op :

Frank L.

 • Gereisd in april 2023
 • Van 36 tot 45 jaar

Gepubliceerd op 25/04/2023

8,3 / 10

 • Prijs kwaliteit6/ 10
 • Activiteiten9/ 10
 • Netheid / onderhoud9/ 10
 • Restauratie8/ 10
 • Slaapkamer9/ 10
 • Locatie van het hotel8/ 10

“Legenden van de Nijlcruise april 2023”

Bekijk bepaalde praktijken met betrekking tot de organisatie van de reis (het reisdagboek kan per post naar de klant worden gestuurd, en niet per e-mail zonder alle pagina's te moeten afdrukken, assistentie op luchthavens met een speciale balie en geen eindeloze rij maken)

Ontvangst op bestemming. Verscheidenheid van het programma en excursie boden kennis van de lokale gids

Waar voor je geld Systeem van fooi geven aan de lokale gids ondraaglijk op bepaalde bestemmingen.

Franck L beveelt dit product aan

Laura D.

 • Gereisd in maart 2023

Gepubliceerd op 28-03-2023

8,7 / 10

 • Prijs kwaliteit7/ 10
 • Activiteiten7/ 10
 • Netheid / onderhoud10/ 10
 • Restauratie8/ 10
 • Slaapkamer10/ 10
 • Locatie van het hotel10/ 10

“Nijlcruise”

De organisatie op de luchthaven liet te wensen over. Weinig steun. Bezoeken iets te commercieel. Aan de andere kant is de Egyptoloog-gids fascinerend, de te ontdekken sites zijn prachtig.

Complete organisatie waarin je je helemaal kunt laten meeslepen. Zeer interessante Egyptoloog-gids.

Communicatie, bijvoorbeeld op het niveau van de wijziging van vliegtuigschema's. Begeleiding naar de luchthaven

Laura D beveelt dit product aan

Sandrine V.

 • Gereisd in maart 2023
 • Van 46 tot 65 jaar

Geplaatst op 14/03/2023

6,3 / 10

 • Prijs kwaliteit6/ 10
 • Activiteiten8/ 10
 • Netheid / onderhoud8/ 10
 • Restauratie5/ 10
 • Slaapkamer7/ 10
 • Locatie van het hotel5/ 10

“Nijlcruise”

Zeer slechte organisatie van de vluchten = annulering van de vertrekvlucht om 2 uur om op te stijgen waarvoor we niet op de hoogte waren gebracht door TUI of door de luchthavenagenten. We kwamen erachter dat we waren overgeplaatst naar een andere vlucht na talloze telefoontjes om de informatie te verkrijgen. Idem bij de terugkeer, onze vlucht bestond niet en we moesten bij de begeleidende persoon van het bureau aandringen om te weten wanneer we vertrokken. Niets kwam overeen met wat was gepland zonder dat we vooraf op de hoogte waren. De catering op de boot is erg basic en Europees, jammer dat er geen typische gerechten zijn. Uiteindelijk kreeg ik niet de hut op het bovendek, waarvoor ik had betaald, en hoewel de hut comfortabel was, stoorde ik me aan de geur van diesel. Ik wacht op een antwoord op mijn klacht over dit onderwerp...

De Egyptoloog gids. De bezoeken.

Communicatie van het bureau naar zijn klanten, keuze van vluchten, maaltijden.

Sandrine V beveelt dit product aan

Guillaume F.

 • Gereisd in februari 2023

Gepubliceerd op 20/02/2023

10 / 10

 • Prijs kwaliteit10/ 10
 • Activiteiten10/ 10
 • Netheid / onderhoud10/ 10
 • Restauratie10/ 10
 • Slaapkamer10/ 10
 • Locatie van het hotel10/ 10

“; ”

;

;

;

Guillaume F beveelt dit product aan

Anna D.

 • Gereisd in januari 2023
 • Van 36 tot 45 jaar

Gepubliceerd op 13-02-2023

10 / 10

 • Prijs kwaliteit10/ 10
 • Activiteiten10/ 10
 • Netheid / onderhoud10/ 10
 • Restauratie10/ 10
 • Slaapkamer10/ 10
 • Locatie van het hotel10/ 10

“Nijlcruise”

Ik raad deze reis 2000% aan. Ik vond het prettig om contact op te nemen met tui voor de voorwaarden van de reis, reglementen en vragen over de organisatie. De gids was buitengewoon. Het bootpersoneel is vrij discreet en zeer gastvrij beschikbaar. Geen probleem met zeer schone kamers.

De organisatie van excursies, bezoeken ter plaatse, cruises op de Nijl.

De wifi die vandaag essentieel is om zijn familie nieuws te brengen.

Anna D beveelt dit product aan

Je hebt 5 van de 7 beoordelingen gezien

Meningen zijn onderhevig aan matiging in strikte overeenstemming met de geldende wetgeving.Raadpleeg het publicatiecharter voor klantenbeoordelingen

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated: 13/06/2023

Views: 5301

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.