De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (2023)

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (1)

Het mooie weer komt er weer aan en om daarvan te profiteren, niets beters dan ageweldige uitzichtensinds eenzonneterras! Als het weer het toelaat,Parijsis een van de beste steden om te genieten van dit soort activiteiten. Het aanbod qua bars is inderdaad erg groot in de hoofdstad, maar hoe zit het met rooftops en terrassen? Deze hooggelegen etablissementen geïnspireerd op de New Yorkse trend en die uitnodigen om te linkengoede tijden in de zonetspectaculair uitzicht over de stadzijn op zonnige dagen een must geworden in Parijs. Wie droomt er niet van om vanaf een terras in Parijs te genieten van het uitzicht op de Champs? Even verwonderen Parijzenaars en toeristen zich wanneer ze eindelijk kunnen profiteren van het prachtige uitzicht over de daken van Parijs en over enkele van de mooiste monumenten, de Eiffeltoren, de Montparnasse-toren of de Basiliek van het Heilig Hart, terwijl ze kunnen om te genieten van bieren en cocktails of een glas wijn te drinken. Dezemythische panorama'szijn ook erg populair bij fotografen enInstagrammersvan wie de meest unieke foto's worden gemaaktprachtig uitzicht over Parijs, vooral bij zonsondergang. DEKleine sluwegeeft je zijn selectie van de beste daken in Parijs.

1- Les Perchoirs, veilige weddenschappen

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (2)

LePerchoirGroup-vestigingen worden heel vaak genoemdeen van de beste rooftops in Parijsen zijn essentieel om de lichtstad van alle hoogten te bewonderen. De Marais-bar is dat zekerde beroemdste, erg populair vanwege het terras met een adembenemend uitzicht op de Eiffeltoren die een prachtig uitzicht biedt op de IJzeren Dame.Vanaf de lente trekt de plek elke dag een groot aantal nieuwsgierige mensen aan.BaarsMénilmontant, gevestigd in de 11e, zeer dicht bij de wijk Montmartre, op de bovenste verdieping van een industrieel gebouw, biedt een panoramisch terras met een adembenemend uitzicht op de Sacré-Coeur en de wolkenkrabbers van de wijk.warme gezellige omgeving, kunt u genieten van adembenemende tapas en cocktails terwijl u geniet van het panoramische uitzicht over Parijs. Le Perchoir is ook een cocktailbar in het Gare de l'Est, die een groot terras biedt met uitzicht op de daken van Parijs en het Arab World Institute, evenals een andere in het Parc des Buttes-Chaumont, het Pavillon Puebla. Deze adressen bieden bovendien een prachtig uitzicht over de stad en zijn ideale plekken om op elk moment van de dag een cocktail te drinken. Amoetenin Parijs !

2- The Point Éphémère, voor een zomer

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (3)

Gelegen in het hart van de lichtstad, mag u het dak van Point Éphémère niet missen tijdens uw verblijf in de Franse hoofdstad. Langs het Canal Saint-Martin, in de 10earrondissement,het kortstondige puntis een van de meest prominente plekken in de hoofdstad vooreen drankje drinken en genieten van een gevarieerd cultureel aanbod.Met zijn adembenemende panoramische uitzicht op de daken van Parijs, de Eiffeltoren en de basiliek van de Sacré-Coeur in Montmartre, biedt het dak eenAdembenemend uitzicht.In de zomer opent het etablissement zijn dak voor ons grootste plezier: ligstoelen, banken, verfrissingen en een fijne selectie tapas maken deze plek tot een must op zonnige dagen. Op de bovenste verdieping van het Haussmann-gebouw brengt een lift u naar hetgroot panoramisch terraswaar je kansiroteruncocktailterwijl u de zonsondergang over de Seine bewondert (bovendien is de toegang tot het terras gesloten bij slecht weer). U kunt ook komen genieten van een zondagse brunch. Een geweldige sfeer in deze trendy bar die een leuke biedtuitzicht op de gracht.

3- De Louxor-bar, we zijn er dol op

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (4)

De Luxoris vooral eenmythische bioscoopgelegen in het hart van de wijk Barbès. Met zijn drie zalen waar zowel arthouse-films als recente producties te zien zijn en zijn Egyptisch gekleurde gevel, is het een tijdloze plek met een bar op de bovenste verdieping die eenadembenemend uitzicht op Montmartre, de Sacré-Coeur en Barbès.De plaats biedt ook een eenvoudige en lichte keuken op basis van verse producten, bij een glas wijn dat zorgvuldig is geselecteerd door het team van ambachtslieden. Het dakterras is de perfecte plek om van een cocktail te genieten terwijl je de zonsondergang over het dak van de stad bekijkt. Rooftopbars in Parijs zijn erg populair bij Parijzenaars, en Louxor is een van de beste plekken om te genieten van een cocktail met een ongelooflijk uitzicht. Als Philippe Katerine het heerlijk vindt om mensen daar te zien dansen, bewonderen wij ook graag het panorama, in de Louxor-bar!

Adverteren - Advertenties

4- Het balkon van de Philharmonie, een ritmische maaltijd

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (5)

Het balkon van de Philharmoniebevindt zich op 6everdieping van dit Parijse muziekinstituut. Dit bistronomische restaurant biedt eengastronomische en seizoensgebonden gerechten, op het ritme van de concerten. In eenchique en verfijnde inrichting, kunt u genieten van gastronomische gerechten, en de zijkant met zijn grote erkers biedt een adembenemend uitzicht op het Parc de la Villette en heel Noord-Parijs. U kunt ook wat tijd doorbrengen op het terras in rooftop-modus met een glas wijn en een bord charcuterie voor een nog adembenemender panorama. Bij zonsondergang is het uitzicht magnifiek! Ideaal voor een maaltijd voor of na het concert.

5- Le Mama Shelter, tempel die jij ontwerpt

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (6)

AuMama opvang, we weten niet meer zo goed waar we heen moeten als deuitzicht over de daken van Parijs is weelderig en de omgeving prachtig. Hier staat het ontwerp in de schijnwerpers, het is naast de beroemde Philippe Starck die er de leiding over heeft. Gelegen in de 20earrondissement, recht tegenover de oude Flèche d'or, is het dak van het Mama Shelter hotel alleen in de zomer geopend, maar het is ongetwijfeld een van de beste plekken omkoelermet vrienden in de zonin de hangmatten en andere ligstoelen. Bar, pizzaruimte, pingpongtafel, dit dakterras heeft het allemaal en de binnenruimtes zorgen ervoor dat u kunt schuilen bij grillig weer.

6- The Shadows, op het dak van het Quai Branly Museum - Jacques Chirac

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (7)

RestaurantDe schaduwen, ontworpen door de architect Jean Nouvel, is de ideale plek voor een diner in het gezelschap van de charmante ijzeren dame.De aangeboden gerechten zijn verfijnd, een herinterpretatie van de grote klassiekers van het Franse culinaire erfgoed, op het hoogtepunt van het uitzicht dat zich ontvouwt voor de ogen van fijnproevers: van de Eiffeltoren tot de oevers van de Seine, niets blijft in het donker. Gelegen op het dakterras van het museum Quai Branly - Jacques Chirac, zal Les Ombres estheten aanspreken. Een advies: dineer 's avonds op dit elegante dakterras in Parijs om te profiteren van deuitzicht op de verlichte Eiffeltoren. Als u eerder tijd heeft, maak dan van de gelegenheid gebruik om het museum en zijn permanente collecties te bezoeken:boek hieruw toegangsbewijs voor het Quai Branly – Jacques Chirac museum!

Adverteren - Advertenties

7- Café Oz Rooftop West, het terras van de Stad van Mode en Design

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (8)

In de 13ewijk, het dak van deStad van mode en designis de thuisbasis van Café Oz Rooftop West, voorheen bekend als Debonair Café. Deze trendy bar biedt een eclectisch programma met tropische accenten in een zachte sfeer met eenspectaculair uitzicht op de Seine en de Notre-Dame de Paris. Ideaal voor een zomerse afterwork of om rustig te komen genieten van de ligstoelen om te zonnebaden! LeCafé Oz Rooftop West deelt zijn grote terras met Café Oz Rooftop East, ook een zeer populair Australisch merk. Een geweldige rooftop in Parijs om wat te drinken, te genieten van het uitzicht en vooral te dansen!

8- Terrass'Hôtel, in de zevende hemel

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (9)

Au 7everdieping vanTerrashotelbij de 18earrondissement, in het hart van Montmartre, is een charmant terras met eenprachtig uitzicht op de Eiffeltoren en de hoofdstad. Naast zijn bistronomisch restaurant dat lijkt op een kunstenaarsloft (Montmartre verplicht!), is het Terrass'Hôtel ook een tempel vanchillenwaar het goed is om aan het eind van de dag een drankje te komen drinken om te herinneren hoeveel we van Parijs houden, zelfs in de zomer! En voor de dapperen die er in de winter naartoe willen, biedt het dak ook de sfeer van een bergchalet, met dierenhuiden, ski's, historische sleeën en natuurlijk raclette en glühwein.

9- De Gigi Parijs, op de Champs-Élysées

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (10)

Het restaurant leParijse tandenbiedt luxe Italiaanse gerechten. Het restaurant heeft de vorm van een heel groot Parijse appartement, maar toch zijn er hier en daar nog wat accenten die doen denken aan een prachtig Venetiaans paleis. Voorheen het Witte Huis, heeft de plaats depanoramisch terrasdie een super biedtuitzicht op de Eiffeltoren, maar ook op de Tour Montparnasse of de Invalides: een echte ansichtkaart van Parijs wordt onthuld voor de ogen van klanten. Gigi is ook een feestelijk restaurant met live muziek en aan het begin van de avond een 100% Italiaanse playlist.

Adverteren - Advertenties

10- Le Perruche, sfeer aan zee

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (11)

Gelegen op de bovenste verdieping vanLente Hausmann, de Perruche biedt een superuitzicht op de daken van Parijs en monumenten als de Eiffeltoren en de Opéra Garnier. Dit Parijse dakterras is modern, bloemrijk en heeft een prachtige sfeer aan zee, ideaal als je in de zomer de hoofdstad niet kunt ontvluchten. Een mix van de Parijse levenskunst en de mediterrane levensstijl, het restaurant biedt een kleurrijke en zonnige keuken. Je kunt hier ook gewoon komen genieten van een cocktail met je vrienden, in een weelderig decor en een feestelijke sfeer geanimeerd door dj's en andere muzikanten.

11- De accommodatie op het dak, gezellig en chic

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (12)

In de buurt van deStation Lyonen op 60 meter hoogte biedt de Laho een adembenemend panoramisch uitzicht op het omliggende stadsbeeld. Met zijn chique, moderne sfeer en levendige bar is Rooftop Laho de perfecte plek om te ontspannen en te genietenstedelijk uitje. De bezoekers kunnen ambachtelijke cocktails proeven, genieten van gerechten van lokale productie en zich laten betoveren door de elektrische sfeer van deze unieke plek. Of het nu gaat om een ​​ontspannen late namiddag of een levendige avond, de Laho Rooftop belooft een onvergetelijke ervaring op de top van de stad.

12- The Rooftop Créatures, op de top van Galeries Lafayette

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (13)

Deze spectaculaire ruimte, gelegen bovenop Galeries Lafayette, biedt eenunieke culinaire en culturele ervaringIn het centrum van de stad. Met eenadembenemend uitzicht over de daken van Parijs, de Rooftop Créatures biedt een creatieve en verfijnde keuken, met de nadruk op lokale en seizoensgebonden producten. De moderne en elegante sfeer, gecombineerd met artistieke en muzikale evenementen, creëert een levendige en meeslepende sfeer. Of het nu gaat om een ​​zonnige lunch, een aperitief met uitzicht of een diner onder de sterren, de Rooftop Créatures van Galeries Lafayette nodigen u uit voor een onvergelijkbare ervaring.

13- De Khayma

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (14)

Dompel jezelf onder in een waar oosters paradijs op het dak van Khayma. Genesteld bovenop deGenerator hostel, neemt deze buitenruimte je mee naar een wereld van charme en exotisme van 150 m². Met haarelegante decoratie geïnspireerd op Berbertenten, biedt het Khayma-dak een unieke sfeer waarcomfort en gezelligheid. Geniet van de authentieke smaken van de mediterrane keuken, vergezeld van heerlijke exotische cocktails, terwijl u het panoramische uitzicht over de stad bewondert. Avonden in Khayma worden verlevendigd door getalenteerde muzikanten en betoverende shows, die een bedwelmende sfeer creëren voor een onvergetelijke ervaring. Of het nu gaat om een ​​romantische avond, een speciaal evenement of gewoon om te ontspannen met vrienden, het Khayma op het dak is hetde ideale plek om te ontsnappen aan het dagelijkse levenen laat je meevoeren naar een betoverende wereld.

14- Het dak van het Hôtel National des Arts et Métiers

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (15)

Ontdek het prachtige dak van deHotel National des Arts Métiers, een echteverborgen juweeltje in het hart van de hoofdstad. Gelegen op de top van dit karakteristieke hotel, biedt deze betoverende plek eenadembenemend panoramisch uitzicht op de Parijse daken. Met zijnmodern en verfijnd ontwerp, is het dakterras van het Hôtel National des Arts et Métiers de perfecte plek om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Geniet van een overloopzwembad, een bar met heerlijke cocktails en een elegante sfeer. Of het nu gaat om een ​​aperitief met vrienden, een romantisch diner of gewoon om de zonsondergang boven de Lichtstad te bewonderen, dit dak belooft u een onvergetelijke ervaring in een weelderige omgeving. Indien u ook één of meerdere overnachtingen in het Hôtel National des Arts et Métiers wenst te boeken,Klik hier!

15- The Shed, bovenaan het Hotel des Grands Boulevards

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (16)

Verken The Shed, het dak dat gaatherdefinieer uw avonden in de stad. Gelegen op de top van deGrands Boulevards-hotel, deze discrete ruimte biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving. Geniet van eentrendy en verfijnde sfeer, compleet met een cocktailbar. Profiteer vanaf het midden van de middag zonder reservering van deze uitzonderlijke ruimte en laat u meeslepen naar nieuwe hoogten van plezier en amusement. Als u van plan bent om daar de nacht door te brengen, verspil dan geen tijd enboek directuw kamer in Hotel des Grands Boulevards!

16- The Canopy by Hilton Paris, het Trocadéro-dak

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (17)

Ga naar de Canopy in de buurt van de Jardin du Trocadéro. Uitgerust met alles wat je nodig hebt om te makenveel plezier(ligstoelen, parasols, banken...), dit dakterras isde hele zomer geopendjou te biedenavonden in een magische omgeving. Dompel jezelf onder in de verfijnde en moderne sfeer, proef gerechten om te delen met je dierbaren en geniet van ambachtelijke cocktails.

17- Le Brach, de sfeer van het platteland in de 16e eeuwearrondissement

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (18)

Dit 16e-eeuwse dakegemeente biedt u eenoriginele ervaringmet zijn kippenhok met drie legkippen en zijn hooggelegen tuin biedt u een360° zichtop de daken van de stad en de belangrijkste punten zoals de Eiffeltoren. Geniet daarna van de heerlijke cocktails van Jérémy Bacquet terwijl je kijkt naar de groei van groenten en fruit. De ruimte herbergt ook een moestuin en een Noors bad.

18- Le Marta, het dak van de Champs-Élysées

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (19)

Dak van het Parijs van Hôtel Barrière Fouquet, ditboekbare ruimteopent zijn deuren voor u. Gelegen aan de zgn«De mooiste laan ter wereld», biedt de Marta u eengroene ruimte, uitgerust met ligstoelen en ligstoelen die uw zomeravonden zullen vullen. Vervolgens geniet je van een adembenemend uitzicht op de Champs-Élysées terwijl je geniet van een zomerse cocktail, gesust door de geur van de bloemen om je heen.

19- De Sequoia voor een lichtgevend moment

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (20)

Neem er eengrote ligweidezelfs overdag bij Sequoia! Gelegen op 10everdieping van deHotel Kimpton Saint-Honoré, de ruimte heeft eenoppervlakte van 300 m². Daar is de inrichting eenvoudig en klassiek met veel planten en spiegels rond de ontspanningsruimtes. De plek is dan ideaal om bij zonnig weer lekker uit te waaien.

20- De Skybar van Parijs, de hoogste in de Lichtstad

De 20 beste rooftops voor een drankje in Parijs in 2023 (21)

Ontdek het dak om deze ranglijst te voltooiende hoogste in de hoofdstad! Ook aanwezig in Miami, de Bahama's en Los Angeles, vind de Skybar op 32everdieping van het Pullman Montparnasse Hotel. De ruimte biedt je eengelikte decoratieen eeningetogen sfeermet zijn groene lichten en een prachtig uitzicht over de hele stad. Wat de drankjes betreft, vind je er themacocktails met en zonder alcohol en bites geïnspireerd op de Aziatische cultuur. Ook is er een DJ aanwezig om de bezoekers van de bar de hele nacht te laten dansen!

Waar te eten op de daken van Parijs?

- Voor de Franse keuken

Afgezien van de etablissementen die al in deze ranglijst staan ​​en ook iets te eten op de daken aanbieden, raden we Tout-Paris aan om te eten en te genieten van het uitzicht. Dit etablissement, gehuisvest boven het hotel Cheval Blanc Paris, is een eigentijdse brasserie die u een panoramisch uitzicht over de hele stad biedt.

- Voor de oosterse keuken

Dar Mima, gelegen op het dak van het Institut du monde arabe, is een gastvrij restaurant op het dak, goed verankerd in een oosters thema. Dit etablissement, gecreëerd door Jamel Debouze en Laurent de Gourcuff, is een ideale feestelijke plek om jezelf onder te dompelen in de Arabische cultuur.

Waar brunchen op de daken van Parijs?

- Voor de Aziatische keuken

Voor een brunch in de hoogte raden we het bar-restaurant Kong aan, gelegen aan de Place du Pont-Neuf. De ruimte geeft je een prachtig uitzicht over Parijs vanuit de glazen koepel. De sfeer is er de hele week door met speciale evenementen in het weekend. Het menu is behoorlijk gevarieerd en kan aan het grootste aantal voldoen.

- Voor de Britse keuken

Een restaurant gecreëerd door Laurel Coker-Sanderson en Kaysa von Sydow, de Treize au Jardin ligt direct naast de Jardin du Luxembourg. Het etablissement biedt uitgebalanceerde Brits geïnspireerde gerechten: ideaal voor een authentieke en warme brunch in Parijs.

Welk hotel met dakterras in Parijs kiezen?

- Voor een onvergetelijke ervaring

Het SO/Paris is een hotel met 16 verdiepingen aan de oevers van de Seine in de 4earrondissement. Vanuit restaurant Bonnie heeft u een adembenemend uitzicht op de belangrijkste plekken van de hoofdstad. Boven het restaurant bevindt zich een bar die de show afsluit en een nog opvallender uitzicht biedt.

- Voor kleinere portemonnees

Villa M is een heel goed alternatief voor Parijse hotels met vaak te dure daken. Dit viersterrenhotel ligt op de linkeroever en kijkt uit over de Tour Montparnasse, de Invalides en de Eiffeltoren. Het terras gelegen op 8everdieping is een groene en verlichte ruimte die u een moment van ontspanning garandeert op het dak van de stad.

Als je op zoek bent naaroriginele culinaire ervaringen in Parijs,ook ontdekkenonze selectie veganistische restaurants in Parijs!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated: 24/06/2023

Views: 5275

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.