Manieren om uw stacaravan aan te passen (2023)

Andreas Ten6 minuten lezen

22 mei 2023

Deel:

Een van de beste manieren om van een huis het jouwe te maken, is door het aan te passen, maar wist je dat je een stacaravan ook kunt aanpassen?

Voordat we ingaan op het aanpassen van uw stacaravan, laten we een definitie geven van stacaravan en gefabriceerde huizen, omdat de termen vaak door elkaar worden gebruikt, maar ze hebben duidelijke verschillen.

Een stacaravan is gebouwd vóór 15 juni 1976. Stacaravans worden op een chassis gebouwd en geprefabriceerd, maar zijn niet permanent op de grond bevestigd. Ahuis vervaardigd, aan de andere kant, is ook geprefabriceerd, maar voldoet aan alle normen van het Amerikaanse ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling (HUD), waardoor het een gefabriceerd huis is in plaats van een stacaravan. Gefabriceerde huizen zijn gebouwd na 15 juni 1976 en kunnen permanent aan het land worden bevestigd, waardoor het 'onroerend goed' wordt.

Omdat de meeste mensen de termen door elkaar gebruiken en de voorkeur geven aan de term 'stacaravan', gebruiken we die in dit artikel; we zullen echter specifiek zijn op gebieden die absoluut noodzakelijk zijn, vooral als het gaat om financiering, omdat financiering voor stacaravans veel moeilijker te vinden is. Rocket Mortgage® leent bijvoorbeeld alleen op gefabriceerde huizen die permanent aan het onroerend goed zijn bevestigd.

Het beste van mobiele of gefabriceerde huizen is dat je net zoveel aanpassingsmogelijkheden hebt als bij een traditioneel huis, maar tegen een meer betaalbare prijs.

Hoe pas ik mijn eigen stacaravan aan?

Door uw stacaravan aan te passen, voelt deze persoonlijker aan dan een stacaravan die iemand anders heeft ontworpen zonder uw behoeften in gedachten te houden. U heeft waarschijnlijk al plattegronden in gedachten voor uw droomhuis. Er kunnen functies zijn die u moet hebben of ontwerpopties om uw huis als een thuis te laten voelen.

Het juiste bedrijf helpt u bij het ontwerpen van uw eigen stacaravan. De beste manier is om u bestaande plattegronden te geven, de functies die u het leukst vindt van elk te selecteren en ze samen te voegen om uw nieuwe huis te creëren.

Wanneer u een bedrijf kiest om uw eigen stacaravan te ontwerpen, overweeg dan een bedrijf met de mogelijkheid om vloermodellen te bezoeken om persoonlijk te zien welke functies u het leukst vindt en welke misschien niet zijn wat u voor ogen had.

Bekijk waarvoor u in aanmerking komt

Gefeliciteerd! Op basis van de door u verstrekte informatie komt u in aanmerking om uw hypotheekproces online voort te zetten met Rocket Mortgage.

Als een inlogpagina niet automatisch verschijnt in een nieuw tabblad,Klik hier

Manieren om uw stacaravan aan te passen (2)

Hoeveel kost het om uw eigen stacaravan te ontwerpen?

Volgens deVolkstellingsbureau, kost de gemiddelde stacaravan $ 125.200 exclusief aanpassingsmogelijkheden. Het type ontwerpopties dat u kiest, bepaalt de prijs. Gemiddeld kost het toevoegen van vierkante meters, zoals het upgraden van een plattegrond met een enkele breedte naar een plattegrond met dubbele breedte, veel meer dan cosmetische veranderingen, zoals hoogwaardigere werkbladen of specifieke ontwerpopties in een woonkamer. De kosten verschillen niet alleen per bouwer maar ook per locatie.

Het interieur van uw stacaravan aanpassen

Elke woningbouwer biedt verschillende opties bij het ontwerpen van een stacaravan. De aanpassingsopties kunnen verschillende plattegronden en extra interieurkenmerken in specifieke kamers omvatten.

Plattegrond

De plattegrond is de belangrijkste factor bij het ontwerpen of aanpassen van stacaravanplannen. Huizenbouwers hebben voorraadplattegronden, of u kunt uw opties aanpassen door een van de volgende dingen te doen:

 • Bewegende kamers
 • Ruimteverdelers toevoegen
 • De indeling van de primaire badkamer wijzigen
 • Flexruimte toevoegen (voor meerdere doeleinden te gebruiken)
 • Een slaapkamer toevoegen

Kamer-voor-kamer opties

Nadat u de beste plattegrond heeft gekozen, kunt u elke kamer verder aanpassen aan uw behoeften. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van hoe u een stacaravan kunt personaliseren.

Keuken

De keuken is de ontmoetingsruimte van het huis voor familie en vrienden. Het is waarschijnlijk waar u dagelijks vermaakt en het grootste deel van uw tijd doorbrengt. Keukens hebben veel ontwerpopties, waaronder de volgende.

 • Eiland:Kies de maat van je kookeiland. Overweeg hoeveel koken en entertainen u doet bij het ontwerpen, aangezien dit het belangrijkste deel van uw keuken is.
 • Wastafels:Uw gootsteen aanpassen is een grote beslissing met een stacaravan op maat. Grote boerengootstenen zijn tegenwoordig het meest gebruikelijk, maar u kunt elke gootsteen kiezen die bij uw stijl past.
 • Werkbladen:Het kiezen van op maat gemaakte werkbladen bij het ontwerpen van uw stacaravan is een geweldige manier om het de gewenste uitstraling te geven. Corian, graniet en kwarts zijn enkele van de luxe opties die u heeft.
 • Afzuigkappen:U kunt uw afzuigkap personaliseren door te kiezen voor een design afzuigkap die uw keuken een chique uitstraling geeft en uw keuken veilig houdt.
 • Huishoudelijke apparaten:Overweeg de apparaten bij het ontwerpen van een stacaravan. Roestvrijstalen apparaten zijn trendy, maar overweeg de opties die het beste bij uw algehele ontwerp passen.

Woonkamer

De woonkamer kan een flexruimte zijn of een ruimte waar je meerdere dingen kunt doen, zoals tv kijken, games spelen of je thuiskantoor hosten. U kunt één grote kamer hebben of kiezen voor scheidingswanden om de ruimte voor meerdere doeleinden te splitsen.

 • Ingebouwde amusementscentra:Om ruimte te besparen en uw woonkamer een naadloze uitstraling te geven, kunnen inbouw entertainment centers de gewenste inrichting verzorgen.
 • Plafondbalken:Als je de illusie wilt wekken dat je kamer groter is, overweeg dan om plafondbalken toe te voegen voor een esthetische aantrekkingskracht en om het oog naar boven te trekken.
 • Haard:Een gezellige open haard kan elke kamer warm en behaaglijk maken, vooral tijdens de koude wintermaanden.
 • Verf:Verfkleuren zijn een leuke manier om met je ontwerpopties te spelen; of je nu kiest voor trendy of neutrale kleuren, ze kunnen de toon zetten voor de kamer.
 • Meubilair:De meubels in je woonkamer bepalen hoe je ze gebruikt. Een bank en tv maken het bijvoorbeeld een goede ruimte voor familietijd rond de tv, en een spelsysteem en puzzeltafel maken het geweldig om te gamen.

Badkamers

Badkamers zijn een essentieel onderdeel van het huis, vaak een gebied waar mensen zich op richten wanneer ze een stacaravan aanpassen. Enkele van de aanpassingsmogelijkheden in een badkamer zijn onder andere:

 • Dubbele wastafels:Als je een groot gezin hebt, of zelfs als je maar met z'n tweeën bent, bieden dubbele wastafels meer ruimte en tijdsbesparing wanneer meerdere mensen zich tegelijkertijd moeten klaarmaken.
 • Regendouchekoppen:Als je wat luxe wilt toevoegen aan je nieuwe huis, investeer dan in regendouchekoppen en geniet aan het einde van een lange dag van de luxe.
 • Vrijstaande baden:Als u een luxe badkamer wilt, overweeg dan vrijstaande badkuipen, zoals een jacuzzi, om uw badkamer een element van luxe te geven.
 • Tegel douches:Als uw gezin de voorkeur geeft aan alleen douches, kan een tegeldouche wat verfijning toevoegen aan uw badkamer.

Zet de eerste stap naar het kopen van een huis.

Laat u goedkeuren om te zien waarvoor u in aanmerking komt.

Start Mijn goedkeuring

De buitenkant van uw stacaravan aanpassen

Vergeet bij het personaliseren van een stacaravan de buitenkant niet. Afhankelijk van het bedrijf dat u kiest, zijn er verschillende aanpassingsmogelijkheden.

Kleuren

De buitenkant van uw stacaravan is het eerste wat mensen zien. Kies een kleur waar je van houdt en die in de omgeving past. Je wilt niet als een zere duim uitsteken, maar je wilt ook een kleur die goed past bij het ontwerp van het huis.

Gevelbekleding

Siding is een andere manier om het droomhuis te creëren dat u voor ogen had. Er zijn veel opties en kleuren, waaronder onder andere hardboard, vinyl of schootbeplating. Hardboard gevelbeplating is het meest duurzaam, beschermt uw huis bij slecht weer en wordt geleverd met vele ontwerpopties.

Dakbedekking

Net als gevelbeplating beschermt dakbedekking uw gefabriceerde huis. Naast bescherming kan een dak andere ontwerpopties bieden. Enkele veel voorkomende keuzes voor dakbedekking zijn hoge dakhellingen en schilddaken. Sommige stacaravans hebben ook metalen daken. Kijk rond bij andere stacaravans in de omgeving om te zien wat de meeste mensen kiezen om te bepalen wat het beste werkt.

Portiek

Een veranda kan een geweldige manier zijn om de buitenkant aan te passen. Omhullende veranda's, achterportieken en veranda-schommels zijn slechts enkele aanpassingsmogelijkheden om een ​​stacaravan te verfraaien. Veranda's kunnen worden verhoogd en hebben decoratieve stijlen om een ​​mooi huis te creëren.

ramen

Ramen beïnvloeden het interieur en exterieur van het huis. Ze zorgen voor esthetische aantrekkingskracht en functie door zonlicht en frisse lucht binnen te laten en tegelijkertijd uw huis te beschermen tegen de elementen. Huizenbouwers kunnen eenvoudig de buitenkant van het huis veranderen om rekening te houden met hoe u uw ramen wilt hebben.

Het komt erop neer: uw stacaravan aanpassen

Een stacaravan aanpassen is een geweldige manier om uw droomhuis te bouwen. Je hebt veel opties binnen en buiten, zodat je een gefabriceerd huis kunt creëren waar je van houdt.

Bij Rocket Mortgage bieden we financieringsmogelijkheden voor gefabriceerde woningen, maar niet voor stacaravans (geprefabriceerde woningen gebouwd vóór 1976). Dus als u klaar bent om het aankoopproces van een huis te starten, of het nu gaat om een ​​gefabriceerd huis of een ander in aanmerking komend type,start het goedkeuringsproces voor de hypotheekmet Rocket Hypotheek vandaag.

Krijg goedkeuring om te zien wat u zich kunt veroorloven.

Raket Hypotheek®laat je het allemaal online doen.

Start Mijn goedkeuring

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated: 13/06/2023

Views: 5277

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.